Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menzahirkan rasa bangga dan junjungan kasih ke atas pemerintahan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah yang menamatkan pemerintahan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16, pada hari ini.

Menerusi sebuah hantaran di Instagram miliknya, penyanyi lagu popular Jerat Percintaan itu turut zahirkan rasa syukur kerana mempunyai seorang Raja yang prihatin dan sentiasa merendah diri.

ARTIKEL BERKAITAN: Rakyat Berpeluang Hadiri Lambaian Kasih Buat Agong & Permaisuri Agong Esok

Siti Nurhaliza Zahir Rasa Bangga & Junjungan Kasih Ke Atas Pemerintahan Agong, Permaisuri Agong

“Menjunjung kasih Tuanku. Terima kasih di atas pemerintahan Tuanku selama lima tahun dan bakal dirindui oleh seluruh rakyat Malaysia.

“Cara Tuanku berdua mendekati rakyat, sentiasa prihatin dan kerendahan diri telah meninggalkan rasa kasih sayang mendalam rakyat,” katanya.

IKLAN

Anak jati kelahiran negeri Pahang itu berkesempatan mendoakan kesejahteraan dan mengucapkan selamat berangkat atas kepulangan Tuanku dan Raja Permaisuri ke negeri Pahang.

Siti Nurhaliza Zahir Rasa Bangga & Junjungan Kasih Ke Atas Pemerintahan Agong, Permaisuri Agong

“Menjunjung kasih Tuanku. Selamat berangkat pulang ke negeri Pahang Darul Makmur. Sebagai anak jati negeri Pahang, patik sangat berbangga dan bersyukur mempunyai seorang raja yang berjiwa rakyat.

IKLAN

“Semoga Tuanku berdua sentiasa di dalam lindungan Allah SWT,” coretnya lagi.

Hari ini, Istana Negara meraikan Istiadat Keberangkatan Balik Seri Paduka Baginda Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ke negeri Pahang, selepas baginda menamatkan tempoh lima tahun pemerintahan sebagai yang di-Pertuan Agong ke-16.

Siti Nurhaliza Zahir Rasa Bangga & Junjungan Kasih Ke Atas Pemerintahan Agong, Permaisuri Agong

IKLAN

Baginda dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dan memasuki Istana Negara pada 31 Januari 2019.

Al-Sultan Abdullah akan digantikan oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar yang dipilih menjadi Yang di-Pertuan Agong ke-17 selama tempoh lima tahun bermula esok.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI