Baru Nak Start Kayuh Basikal? Alif Satar Pesan Jangan Beli Mahal-Mahal, Kecualilah..

647
Sumber Foto: Instagram Alif Satar

 

Trend sukan berbasikal seperti yang ramai ketahui telah mencapai populariti luar biasa pada tahun ini. Bukan hanya di kalangan remaja Malaysia, malah golongan selebriti juga tidak terkecuali daripada menyertai grup kayuhan masing-masing.

Salah seorang selebriti yang dilihat cukup aktif berbasikal ialah pengacara, pelakon dan penyanyi, Alif Satar.

Justeru, ramai peminatnya yang baru ingin berjinak-jinak dengan sukan berbasikal ini kerap bertanyakan kepada Alif mengenai kos pembelian basikal.

Kadangkala kita terdengar kos basikal sahaja dikatakan boleh mencecah puluhan ribu Ringgit! Betul ke?

IKLAN
Sumber Foto: Instagram Alif Satar.

“Korang nak start kayuh basikal, tak payahlah beli mahal-mahal. Rilek-rilek dulu.

“Alif dulu pun beli second hand bike je. Alif ambil basikal (jenis) Boardman daripada Nabil Jefri. Dia masa tu dah tak nak pakai dan nak upgrade ke basikal lain. Aku beli RM2,500 je bro! Dengan kasut entah apa-apa aku beli, tapi aku nak kayuh basikal.

“Kita start small, and then gradually, slowly (beralih ke basikal dan aksesori yang lebih mahal dan memberi impak kelajuan).

“Kecualilah kamu betul-betul meminatinya dan mempunyai duit sehingga RM70,000 untuk dilaburkan pada sebuah basikal. Go ahead,” nasihatnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Satar®️ (@alifsatar)

ARTIKEL BERKAITAN: Berbasikal Punca Lelaki Awal Mati Pucuk?

Alif juga menyatakan rasa teruja memiliki sebuah basikal hanya boleh difahami oleh mereka yang meminati sukan ini. Minat tersebut menjadikan mereka ibarat kanak-kanak kecil yang suka membandingkan basikal masing-masing.

Korang boleh relate dengan Alif?

Jom check out di antara port berbasikal popular di sekitar Lembah Klang.