Hasil sentuhan pengarah muda tersohor, Syafiq Yusof sekali lagi membuahkan hasil cemerlang apabila filem arahan terbarunya, Sheriff pantas meraih kutipan melebihi RM1 juta pada tayangan awal atau sneak preview pada 17 April lalu.

Sheriff sekaligus menguasai tangga teratas dalam carta Top 10 Golden Screen Cinemas (GSC) Malaysia dan mengenepikan beberapa filem antarabangsa yang sedang ditayangkan seperti filem Godzilla X Kong: The New Empire, Winnie The Pooh: Blood And Honey 2, The First Omen dan Badarawuhi Di Desa Penari.

Kutipan Sheriff Melebihi RM1 Juta Dalam Masa Sehari, Sentuhan Syafiq Yusof Sekali Lagi Menjadi!

Sheriff yang diterbitkan oleh Skop Productions bersama Astro Shaw juga dijangka akan terus meluncur ke hadapan dengan jumlah kutipan yang lebih tinggi setelah ia memulakan tayangan rasminya semalam di pawagam seluruh negara.

Syafiq, 32 dalam pada itu meluahkan rasa syukurnya apabila Sheriff mendapat sambutan memberangsangkan dan menjangkakan penonton akan mengambil kesempatan musim percutian Aidilfitri pada hujung minggu ini untuk ke pawagam bagi menonton filem tersebut.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Pecah Rekod! ‘Mengenepikan’ Karya Francais Antarabangsa, Polis Evo 3 Kini Raih RM 41.3 Juta – REMAJA

Kutipan Sheriff Melebihi RM1 Juta Dalam Masa Sehari, Sentuhan Syafiq Yusof Sekali Lagi Menjadi!

“Kami mengharapkan Sheriff mampu menepati cita rasa penonton. Ajak rakan-rakan atau keluarga meluangkan masa bersama dengan menikmati Sheriff yang memaparkan subjek ‘polis tangkap polis’ dari lakonan mantap pelakon-pelakon tanah air,” katanya.

IKLAN

Untuk memeriahkan kehadiran penonton ke pawagam, barisan pelakon Sheriff seperti Shafiq Kyle, Zul Ariffin, Aaron Aziz, Elizabeth Tan dan Azira Shafinaz dijadualkan bakal berada di pawagam-pawagam sekitar Lembah Klang pada 20, 21, 27 dan 28 April ini.

Kutipan Sheriff Melebihi RM1 Juta Dalam Masa Sehari, Sentuhan Syafiq Yusof Sekali Lagi Menjadi!

Sebagai info, Sheriff menampilkan watak Nazri, seorang anggota polis dari Jabatan Narkotik yang merasakan masalah sindiket dadah Tony Ifrit semakin berleluasa.

IKLAN

Nazri berasa terdesak untuk menyelesaikan kes itu sendiri kerana Tony sering terlepas dari cengkaman undang-undang apabila melalui proses penghakiman.

Dalam masa yang sama, Sheriff, seorang anggota daripada Jabatan Integriti telah dihantar oleh pihak IGP untuk menyelesaikan kes ‘Meth Killer’ dan dia ditugaskan bersama Nazri untuk berada di bawah satu jabatan.

BACA LAGI: “3rd Child, First Boy” Titip Kesyukuran, Syafiq Yusof Timang Cahaya Mata Ketiga – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI