Episod perselisihan hubungan keluarga diraja Britain bukan lagi satu perkara yang boleh dirahsiakan. Ini susulan tindakan Putera Harry dan isteri, Meghan Markle untuk berundur daripada barisan hadapan tugas diraja tanpa berbincang dengan Ratu Elizabeth II pada awal tahun 2020.

Setelah itu, pasangan tersebut berpindah ke Amerika Utara dan juga muncul dalam temubual eksklusif bersama Oprah Winfrey untuk menceritakan perihal kehidupan di istana termasuklah bagaimana Meghan menerima layanan berbaur perkauman.

ARTIKEL BERKAITAN : Putera Harry & Meghan Markle Dilucutkan Jawatan DiRaja. Tidak Lagi Menjadi ‘Working Royal’ – REMAJA

Hampir dua tahun pasangan tersebut memutuskan perhubungan dengan keluarga diraja Britain (kecuali sewaktu Harry menghadiri pengebumian nendanya, Putera Philip dan tahun allu sewaktu Harry kenbali untuk merasmikan tugu ibunya, Puteri Diana bersama-sama abangnya, Putera William di Sunken Garden, Istana Kensington), mereka khabarnya telah pulang ke United Kingdom pada minggu ini untuk menghadap Ratu Elizabeth II!

IKLAN

2 Tahun Membawa Diri, Kepulangan Harry & Meghan Ke UK Minggu Ini ‘Dihidu’ Media Britain

Pertemuan diraja pada hari Khamis lalu itu bagaimanapun tidak didedahkan secara rasmi kepada media oleh pihak Istana Buckingham.

IKLAN

Menurut pemerhati keluarga diraja, ini memandangkan ia merupakan majlis peribadi di antara keluarga di Windsor dan bukannya acara rasmi yang memerlukan pengumuman daripada Istana Buckingkam dilakukan sebelum acara berlangsung. Mereka juga difahamkan telah bertemu Putera Charles dan Camilla yang berada di Windsor untuk servis ‘Maundry Thursday’.

Begitupun, rata-rata rakyat Britain gembira dengan perkembangan ini dan berharap agar pasangan tersebut akan kembali semula ke pangkuan keluarga diraja.

IKLAN

Harry dan Meghan bakal berangkat ke destinasi seterusnya iaitu di Belanda bagi menghadiri acara Invictus Games.

BACA LAGI : “Keluarga Kami Bukan Rasis”, Putera William Nafi ‘Kenyataan Eksklusif’ Harry-Meghan – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.