Kucing merupakan salah satu haiwan peliharaan yang paling terkenal di Malaysia.

Terdiri daripada kategori mamalia karnivor, hubungan antara manusia dan kucing telah terjadi sejak sekian lamanya, hingga ia dipuja dalam banyak kisah lagenda dan dogengan sastera dan ada hadis mengatakan kucing adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad SAW.

ARTIKEL BERKAITAN : Rekod Kucing Paling Tua Di Dunia Berumur 26 Tahun, Umur Kucing Korang Berapa?

Unik, Kucing Dua ‘Wajah’ Jadi Perhatian Dunia
Sumber : The Thaiger

Malah, seekor kucing menjadi bualan dunia dek rupanya yang unik. Kucing yang diberikan nama Narnia ini menjadi unik apabila mempunyai wajah dengan dua tona. Kucing berusia lima tahun itu dilaporkan mempunyai bulu bewarna kelabu pada bahagian sebelah kanan mukanya manakalan bulu bewarna hitam pada sebelah kiri.

Pemiliknya, Jimenez, ibu kepada lima orang anak yang tinggal di Paris, Perancis, telah membiakkan kucing baka itu selama sembilan tahun.

“Saya sangat terkejut apabila melihat Narnia buat pertama kali. Ada kemungkinan Narnia merupakan chimaera, jadi dua embrio dalam rahim ibunya bergabung. Seorang pakar genetik sedang menjalankan ujian baharu ke atas Narnia untuk mendapatkan jawapan yang tepat,” kata Jimenez.

IKLAN

 

Kucing comel ini turut mempunyai akaun media sosial Instagram tersendiri iaitu amazingnarnia dan mempunyai 279, 000 pengikut.

IKLAN

Rata-rata pengikutnya mengakui terpesona dengan kecantikkan yang dimiliki oleh Narnia, walaupun ada sebilangan kecil yang tidak mempercayainya dan menganggap gambar-gambar Narnia yang dimuat naik adalah palsu.

Seperti kucing biasa mengikut pemiliknya, walaupun wajah Narnia unik, namun Narnia tetap mempunyai tabiat yang sama seperti kucing-kucing yang lain. Dia banyak menghabiskan masa dengan membuka pintu rumah dan gemar dengan pelukan pemiliknya. Apabila tidur, Narnia suka berdengkur dan setelah bangun pasti akan mencari makanan sebelum sambung bermain.

Comelnya dia kan..

IKLAN

BACA: 8 Filem Tentang Kucing Yang Confirm Buat Cat Lover ‘Cair’

Sumber: The Thaiger

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI