Sejak dari dulu lagi, pencarian Dewi Remaja terbuka kepada seluruh lapisan masyarakat dan ini terbukti apabila kami juga turut mempunyai barisan finalis yang terdiri daripada pelbagai kaum termasuklah Cina dan India.

Pada tahun ini, sesi uji bakat Dewi Remaja 2022 sekali lagi mendapat perhatian daripada gadis berbangsa Cina yang turut mencuba nasib dalam menjadi salah seorang finalis yang kami cari.

Sesi Uji Bakat Pencarian Dewi Remaja 2022 Tarik Perhatian Peserta Bukan Melayu

Liu Jiun Er atau lebih mesra dikenali sebagai June merupakan seorang gadis Cina yang berasal dari Kemaman, Terengganu. Peserta berusia 24 tahun ini sanggup memandu kereta seorang diri pagi tadi semata-mata untuk tidak ketinggalan menyertai sesi uji bakat yang dijalankan di Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam.

“Memang dari kecil saya suka menonton drama-drama Melayu dan saya tahu tentang Dewi Remaja ini sejak tahun 2018 tetapi pada waktu itu saya tidak ada rezeki untuk datang ke sesi uji bakat kerana masih belajar,”

IKLAN

”Ada dua sebab saya hadir ke uji bakat Dewi Remaja ini, pertamanya saya ingin menjadi contoh untuk merapatkan perpaduan antara kaum di Malaysia,”

”Yang kedua, saya seorang yang sangat peka tentang alam sekitar, jadi saya rasa kalau saya cuba menyertai program ini, saya mempunyai satu platform yang sangat besar untuk saya sebarkan kesedaran tentang kepentingan menjaga alam sekitar,” jelas June.

Sesi Uji Bakat Pencarian Dewi Remaja 2022 Tarik Perhatian Peserta Bukan Melayu

IKLAN

June juga mengakui dia mula minat menonton drama Melayu sejak berusia 13 tahun lagi dan ketika itu dia sudah mula bersekolah di sekolah jenis Kebangsaan.

Meminati bidang pengacaraan, June menjadikan Ain Edruce sebagai sumber inspirasi untuk lebih berjaya dalam bidang yang ingin diceburinya itu.

“Kalau tanya tentang selebriti Malaysia, penyanyi saya meminati Khai Bahar, pengacara pula saya sangat mengagumi Ain Edruce dan daripada segi lakonan pula saya suka pelakon Remy Ishak,”

IKLAN

”Sebelum ke sesi uji bakat hari ini, saya banyak juga membuat research berkaitan dengan industri hiburan Malaysia, selain daripada mengikuti perkembangan isu-isu semasa,” tambahnya lagi.

Selamat maju jaya kami ucapkan kepada June dan semoga gadis ini terus bersemangat untuk mencapai cita-citanya masuk ke dalam industri hiburan tanah air.

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.