Adakah korang juga salah seorang mangsa masalah berdengkur?

 

TBH, masalah berdengkur ketika tidur ini bukanlah lagi satu isu baru bagi kebanyakan daripada kita.

Namun, korang harus tahu bahawa tabiat ini bukan saja akan mengganggu orang yang tidur berdekatan dengan kita tetapi juga akan mengganggu kita sendiri sebagai orang yang menghidapnya. Ini kerana oksigen yang sepatutnya naik ke otak sempat berhenti beberapa saat ketika anda sedang berdengkur.

IKLAN

Dengkuran melampau boleh membuatkan korang sukar mendapat tidur nyenyak dan ia sekaligus mengganggu produktiviti tenaga pada keesokan harinya.

Jadi, untuk menghilangkan tabiat berdengkur, apa kata korang ikhtiar sedikit dengan mengamalkan pengambilan jus yang dikatakan mampu merawat masalah ini.

IKLAN

Cer try resepi di bawah:

IKLAN

Bahan-bahan

  1. ¼ hirisan lemon
  2. 1 ruas halia merah
  3. 2 biji epal
  4. 2 biji lobak merah bersaiz sederhana
  5. 150 ml air putih
Penatlah Asyik Berdengkur Masa Tidur, Hilangkannya Dengan Amalan Jus Ini
Sumber foto: Britishsnoring.co

Caranya mudah saja, kisarkan (blend) semua bahan sehingga menjadi jus. Amalkan minum jus ini sebelum tidur dan jadikannya sebagai rutin sekerap tiga kali seminggu. InsyaAllah tabiat berdengkur tersebut akan berkurangan.

Selain daripada tip minuman ini, ada perkara-perkara lain yang boleh korang laukan untuk kurangkan dengkuran. Salah satu daripada adalah dengan menurunkan berat badan. Faktor obesiti menjadi salah satu punca utama.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI