Dengan perkembangan teknologi yang membantu kajian pengusaha produk, amalan yang dituntut oleh agama Islam kini menjadi semakin mudah dan diakui sah.

Sebagai contoh, jika dahulu umat Islam yang ingin menyamak atau sertu tubuh mereka daripada najis Mughallazah terpaksa mencari barangan seperti air mutlak dan pasir bersih untuk mencuci. Banyak betul langkah-langkah yang terpaksa diambil demi kembali menunaikan ibadah secara sah.

Kini, REMAJA telah menemui solusi paling mudah bagi tujuan sertu. Ia adalah dengan menggunakan Safi Skrub Mandian Sertu Antibakteria yang memudahkan aplikasi sertu dalam situasi yang tidak dapat dielakkan melibatkan najis Mughallazah.

Mudahnya Sertu Dengan Skrub Mandian Safi Ini, Wangi & Tanpa Was-Was

Skrub ini telah dirumus dengan 100 peratus tanah liat sumber asli yang berkualiti tinggi dan mudah digunakan tanpa was-was. Ia juga diperkayakan Habbatus Sauda dan Ekstrak Bidara bagi membasmi kuman dan sesuai untuk kegunaan harian.

IKLAN

Korang juga tidak perlu risau apabila Safi Skrub Mandian Sertu Antibakteria ini juga telah mendapat pensijilan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Malah, kaedah pembersihan menggunakannya juga telah disemak oleh panel Institut Fatwa dan Halal (IFFAH) di Universiti Sains Islam Malaysia.

 

Cara Sertu

Keperluan untuk sertu bahagian badan bertambah mudah dengan tiga langkah ini saja jika korang menggunakan Safi Skrub Mandian Sertu Antibakteria.

IKLAN

Mulanya, bersihkan anggota badan yang terkena najis Mughallazah daripada ain najis itu. Kemudian, lakukan basuhan pertama drngan campuran Safi Skrub Mandian Sertu Antibakteria dengan air mutlak dan sebatikannya.

Selepas itu, basuh semula anggota badan itu dengan air mutlak sebanyak 6 kali.

IKLAN

Tambah menarik apabila ia tidak mendatangkan kesan kepada kulit sensitif sewaktu REMAJA mencubanya dan ia juga berbau harum!

Kini, korang bolehlah ‘wash-wash’ tanpa was-was lagi.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.