Home Gaya Hidup Mesyuarat Jemaah Menteri Pertama Gagal Rekodkan ‘Full Attendance’, Tengku Zafrul Di Timur...

Mesyuarat Jemaah Menteri Pertama Gagal Rekodkan ‘Full Attendance’, Tengku Zafrul Di Timur Tengah Untuk..

Setelah berbulan lamanya polemik politik di Malaysia berterusan, akhirnya pada hari ini keseluruhan Jemaah Menteri yang baru dilantik telahpun menghadiri mesyuarat pertama mereka yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim bermula jam 10 pagi.

28 orang ahli politik berbilang parti dalam Kerajaan Perpaduan telah dilantik bagi mengisi Jemaah Menteri. Bagaimanapun pada mesyuarat pertama ini, ia gagal mendapatkan kehadiran penuh apabila Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz tidak menghadirinya.

Ia berikutan keberadaannya kini di Abu Dhabi bagi menghadiri misi perdagangan di sana.

Mesyuarat Jemaah Menteri Pertama Gagal Rekodkan ‘Full Attendance’, Tengku Zafrul Di Timur Tengah Untuk..
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz.

Memetik laporan Berita Harian, Tengku Zafrul tidak berada di negara Qatar seperti yang didakwa oleh beberapa laporan media pada tengah hari tadi.

Dek laporan-laporan itu, warganet telah mencemuh Tengku Zafrul kerana mempercayai beliau berada di Qatar atas urusan peribadi untuk menonton perlawanan bola sepak Piala Dunia.

IKLAN

Untuk pengetahuan, barisan Jemaah Menteri di bawah kepimpinan Anwar Ibrahim terdiri daripada dua orang Timbalan Perdana Menteri dan 28 orang menteri seperti yang diumumkan pada hari Jumaat, minggu lalu.

Beberapa pemilihan tersebut telah menerima pujian dan kritikan.

Dalam pada pemilihan lima daripada 28 orang menteri dalam kalangan wanita telah menerima pujian, Anwar Ibrahim tidak terlepas daripada dikritik rakyat dan beberapa bekas menteri senior termasuklah Tan Sri Rafidah Aziz disebabkan perlantikan Tengku Zafrul yang tidak mendapat mandat sebagai Ahli Parlimen oleh rakyat dalam Pilihan Raya Umum ke-15 lalu serta perlantikan ahli politik yang masih diselubungi kes mahkamah seperti Datuk Seri Zahid Hamidi.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: #GirlPower: Ini 5 Wanita Yang Dipilih Untuk Menjadi Menteri Dalam Kerajaan Perpaduan – REMAJA

BACA LAGI: Saifuddin Nasution, Zamry Abd Kadir & Tengku Zafrul, Kalah Bertanding Namun Tetap Jadi Menteri? Ini Cara Mereka Dilantik – REMAJA

IKLAN

BACA LAGI: “Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah!!” Nurul Zahid Syukur Bapa Dilantik TPM, Jawatan Menteri – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.