Barisan kabinet baharu yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebentar tadi telah menerima pelbagai pandangan daripada rakyat.

Salah satu perlantikan yang menjadi bualan di platform media sosial pada malam ini tentulah perlantikan Pengerusi Barisan Nasional, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai Timbalan Perdana Menteri 1 di samping memegang portfolio di Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah.

“Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah!!” Nurul Zahid Syukur Bapa Dilantik TPM, Jawatan Menteri

Beliau sekaligus bersama-sama memegang amanah sebagai Timbalan Perdana Menteri bersama Ketua Whip Gabungan Parti Sarawak (GPS), Datuk Seri Fadillah Yusof yang mencipta sejarah sebagai pemimpin pertama dari Sawarak untuk menggalas jawatan tersebut.

Tentunya, antara orang pertama yang memberikan respon balas terhadap pengumuman Perdana Menteri tadi adalah Nurulhidayah Binti Ahmad Zahid.

Menerusi hantaran terbarunya, ‘Anak Zahid’ (perhatikan pada bio di Instagram beliau) tersebut menzahirkan rasa syukur di atas perlantikan ini.

IKLAN

“Allahuakbar. Alhamdulillah. Subhanallah!!”

“Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah!!” Nurul Zahid Syukur Bapa Dilantik TPM, Jawatan Menteri

“Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah!!” Nurul Zahid Syukur Bapa Dilantik TPM, Jawatan Menteri

IKLAN

Seperti diketahui ramai, Nurul merupakan antara penyokong tegar yang lantang melaungkan pendirian beliau terhadap bapa tercinta, Ahmad Zahid terutamanya sepanjang proses berkempen Pilihan Raya Umum ke-15 dan semasa perbicaraan kes mahkamah bapanya.

@dnznurul Kempen lagu Bagan Datuk ⚖️💙 #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #bagandatuk ♬ original sound – Nurul Zahid

Apapun pandangan kita sebagai rakyat terhadap perlantikan dua jawatan untuk Ahmad Zahid Hamidi ini, marilah kita berharap agar amanah tersebut digalas dengan penuh cermat dengan mendahulukan kepentingan negara dan rakyatnya.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: #GirlPower: Ini 5 Wanita Yang Dipilih Untuk Menjadi Menteri Dalam Kerajaan Perpaduan – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.