Siapa kata orang muda tak ada rasa sengal-sengal pada tubuh badan? Bukan golongan berumur je, anak-anak muda sekarang pun dah mula rasa badan penuh angin, lenguh sendi dan sakit belakang.

Untuk membantu anda mengatasi masalah ni, REMAJA ingin berkongsi tentang manfaat mandi ais yang dikatakan boleh menghilangkan rasa bisa dalam badan, sakit kepala, susah tidur dan menghindarkan diri daripada gangguan makhluk halus.

Jom lihat perkongsian menarik daripada laman Facebook Juna Ameral ini tentang cara-cara untuk mandi ais. Apa-apa pun ini hanyalah sekadar ikhtiar yang boleh dilakukan, selebihnya kita tawakal saja pada yang Maha Kuasa.

Cara-cara:

1. Beli sepaket ais dan masukkan ke dalam baldi, kemudian campurkan sedikit dengan air dalam baldi tersebut.

2. Perah limau nipis atau limau purut dalam empat atau lima biji.

Kaedah Mandi Ais Ini Mampu Hilangkan Bisa Badan Dan Lenguh Sendi. Try lah!

IKLAN

Kaedah Mandi Ais Ini Mampu Hilangkan Bisa Badan Dan Lenguh Sendi. Try lah!

 

Sebelum mandi, bacalah:

1. Al-Fatihah 3x

2. Al-Ikhlas 3x

IKLAN

3. Selawat 3x

Sebaiknya, baca ayat suci ini sebelum baldi dibawa masuk ke dalam bilik air. Setelah itu barulah anda mandi dengan air mandian tersebut.

Lebih baik jika air mandian ini digunakan pada bilasan terakhir. Mandi dulu dengan air biasa, kemudian baru mandi dengan air limau ini. Mula mandi daripada kepala, lebih kan siram di belakang tengkuk dan bahu.

IKLAN

Kaedah Mandi Ais Ini Mampu Hilangkan Bisa Badan Dan Lenguh Sendi. Try lah!

Sekiranya ada gangguan, anda akan rasa seperti angin keluar dari belakang tengkuk. Badan dan kepala akan menjadi lebih ringan.

Jika anda sendawa atau muntah selepas mandi, dinasihatkan agar anda dapatkan rawatan Islam.Mandian ini hanya alternatif dalam merawat pesakit seperti buang angin bisa dalam badan. Disarankan mandi pada waktu selepas Subuh dan selepas Maghrib. Anda akan rasa kesegarannya.

InsyaAllah.

Sumber asal: Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin