If you want it, work for it!

Viral di laman media sosial baru-baru ini apabila tindakan seorang ibu menjalankan temuduga kerja buat anak-anaknya di rumah mereka mendapat perhatian netizen.

Shaketha McGregor tidak menyangka perkongsiannya di laman Facebook mengenai  perkara tersebut akan viral. Kisahnya bermula apabila anak-anaknya meminta wang tambahan untuk membeli telefon bimbit baru, lepak bersama kawan dan lain-lain.

Itu membuatkan dia mendapat idea untuk mewujudkan tiga jawatan di rumahnya yang terdiri daripada tugasan di dapur, kemas rumah dan membasuh baju.

“Saya katakan kepada anak-anak saya bahawa saya dengar luahan mereka dan mempunyai kejutan buat mereka di rumah apabila pulang dari sekolah kelak.

IKLAN

“Surprise! Kalau korang nak, korang kena bekerja keras untuk dapatkannya. #ThisMomMeanBusiness,” katanya kepada Mirror.UK

Uniknya, anak-anaknya juga harus menjalankan temuduga bersamanya untuk memastikan mereka mendapat jawatan yang paling sesuai dengan mereka.

IKLAN

Ibu Ini Buat Temuduga Kerja Untuk ‘Kerja Rumah’ Anak-Anak, Gajinya? Wang Saku Lebih Untuk Mereka

Temuduga kerja tersebut turut mempunyai borang pengenalan diri dan harus disertakan sekali pengalaman mereka untuk memohon pekerjaan tersebut. Intense betul!

IKLAN

Ibu Ini Buat Temuduga Kerja Untuk ‘Kerja Rumah’ Anak-Anak, Gajinya? Wang Saku Lebih Untuk Mereka

Susulan itu, ramai ibu bapa yang kagum dengan idea kreatif Shaketha malah memuji wanita tersebut kerana tidak memanjakan anak-anaknya.

Yalah, zaman sekarang ini memang bukan mudah untuk mendapatkan sesuap nasi kan? Apa-apapun, memang kreatiflah idea tersebut.

Foto: Facebook

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI