Dah masuk hujung-hujung tahun ni memang banyak la terima kad undangan perkahwinan daripada rakan sebaya. Biasalah, ada orang jodohnya sampai awal.

Bagi pasangan yang memilih untuk berkahwin muda tu, kami nak kongsikan sedikit tentang 15 perkara yang bakal korang rasai bila sudah berumah tangga nanti.

1. Korang dah jumpa orang yang tetap sayang korang walaupun masih lagi sedang belajar tentang hidup dan dalam proses untuk menjadi lebih matang.

2. Tak sama masa tengah hangat bercinta dulu, lepas kahwin korang akan rasa untuk sama-sama menggalas tanggungjawab keluarga. Tapi, sebab dah ada pasangan yang sayang dan mencintai korang, maka semua benda jadi mudah dan happy.

3. Bila rasa sedih dan down, dah ada yang pujuk. Yeayyy!

Kredit foto: Instagram Wawa Zainal

4. Tak ada istilah tukang ‘busybody’ lagi yang nak tolong carikan jodoh untuk korang.

IKLAN

5. Belajar perkara baru dengan pasangan. Contohnya macam mana nak kuatkan dan kekalkan hubungan suami isteri untuk kekal bahagia.

6. Bila kawan-kawan korang sibuk bercerita tentang masalah dengan bf/gf masing-masing, timbul pula rasa bersyukur sebab korang dah melepasi fasa tu. Hehe

7. Balik kerja penat-penat, dah ada teman nak ajak share cerita tentang apa yang berlaku sepanjang hari. Best kan?

IKLAN
Kredit foto: Diana Danielle

8. Best friend, buah hati, partner in crime. Semua korang ada.

9. Ada orang yang selalu cakap ‘I Love You’ dekat korang. Kalau time bercinta tak kira eh, belum sah suami isteri. Hiks!

10. Bila hubungan dah stabil, tiba masa untuk mantapkan kerjaya pula. Lebih bersemangat!

IKLAN

11. Nak buat apa-apa dah ada yang teman. Makin seronok nak buat kerja rumah seperti memasak, basuh baju atau beli barang dapur.

Kredit foto: Elyana

12. Bila jalan dengan anak, silap-silap orang ingatkan adik-beradik. Yang ni memang selalu kena.

13. Boleh jadi diri sendiri. Nak kentut bersepah, malas mandi, makan tak nak gosok gigi, semua pun boleh. Haha!

14. Dah kahwin tak payah nak dating tengok wayang lagi. Layan movie dekat rumah atas sofa, tutup lampu. Pun bolehhh..

15. Mungkin ada yang cakap “Awalnya kahwin, muda lagi ni”. Abaikan je sebab korang tahu ini pilihan korang dan lebih selesa hidup macam ni.

Kredit foto: Raf Yaakob