10 Lagu Wajib Patriotik Yang Pelajar Dulu-Dulu Kena Nyanyi Sepanjang Bulan Ogos

289

Kalau korang masih ingat masa waktu sekolah dulu, masuk saja bulan Ogos mesti diwajibkan menyanyi lagu-lagu patriotik ketika dalam perhimpunan. Ingat lagi kan?

Setiap pelajar diberikan lirik-lirik lagu patriotik yang akan dinyanyikan secara bergilir-gilir setiap hari. Kena pula nyanyi lagu best, pergh memang bersemangat la kita nak nyanyi. Siap kibarkan bendera Malaysia lagi.

Bila sampai akhir bulan, kertas lirik pun dah lunyai dan sebenarnya tak perlu tengok pun pelajar dah boleh hafal. Kalau teringat balik time tu mesti rindu kan.

Korang ingat tak antara lagu-lagu patriotik yang kita nyanyi dekat sekolah dulu? Jom recap sikit..

1. Tanggal 31 Ogos

2. Setia

3. Sejahtera Malaysia

4. Inilah Barisan Kita

5. Tanah Pusaka

6. Kampungku

7. Malaysia Oh Tanahairku

8. Keranamu Malaysia

9. Jalur Gemilang

10. Dirgahayu Tanah Airku

Kalau korang dak-dak 90’s mesti familiar dengan lagu-lagu ni kan? Hiks!

CER KOMEN SIKIT