Pasangan sama cantik sama padan, Brooklyn Beckham dan Nicola Peltz akhirnya menamatkan zaman bujang setelah disatukan dalam sebuah majlis mewah yang dilangsungkan di tapak estet milik keluarga Peltz di Palm Beach, Florida.

Majlis yang bermula tepat pada jam 6 petang waktu tempatan dilaporkan memakan belanja yang cukup setinggi USD3.5 juta demi merealisasikan impian anak sulung keluarga Beckham dan isterinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @brooklynbeckham

Nicola, 27 tiba di lokasi dalam gaun perkahwinan satin duchess rekaan Valentino lengkap dengan gubangan bunga tangan serba putih dan kain layah lace dengan rekaan flora.

IKLAN
Foto : Instagram Brooklyn Beckham

Khabarnya, Nicola telah ‘terbang’ ke Roma, Itali untuk bertemu dengan pereka Valentino, Pierpaoio Piccioi demi memastikan busana tersebut sempurna pada tubuhnya.

Di bahagian dalam khemah mega yang dibina khas di hadapan kawasan pantai estet tersebut; Brooklyn, 23 ditemani enam orang pengapit lelaki termasuklah dua adiknya, Romeo Beckham dan Cruz Beckham. Adik bongsu mereka, Harper juga tidak melepaskan peluang menjadi ‘bridesmaid’ kepada Nicola

Romeo Beckham.
Cruz Beckham.
Harper Beckham (tengah).

Sebaik sahaja majlis intim mengikut tradisi Yahudi itu berakhir, pasangan bahagia itu telah memulakan tarian pertama mereka sebagai suami isteri kepada lagu Can’t Help Falling In Love nyanyian asal Elvis Presley. Manakala lagu kedua yang dinyanyikan secara live pula ialah Stand By Me nyanyian asal Ben E. King.

IKLAN

Majlis dihadiri oleh 300 tetamu termasuklah lagenda tenis Amerika Syarikat, Serena Williams; cef selebriti, Gordon Ramsay dan bintang drama televisyen Desperate Housewives, Eva Longoria (yang juga merupakan salah seorang rakan karib Victoria Beckham) dan ahli Spice Girls, Mel C.

Serena Williams dan adiknya, Venus (kanan).
Gordon Ramsay bersama anaknya.
Eva Longoria.
Ahli Spice Girls, Mel C.

Bercakap mengenai senarai tetamu yang hadir, khabarnya jemputan yang dihantarkan kepada Putera William dan Kate Middleton oleh David serta Victoria telah ditolak dengan baik oleh pasangan diraja itu. Pada tahun 2011, David dan Victoria (yang pada waktu itu sedang sarat hamil dengan anak bongsunya, Harper) telah menghadiri perkahwinan diraja William dan Kate di London, United Kingdom.

(Dari kiri) : David dan Victoria sewaktu melangkah masuk ke dewan perkahwinan anak mereka, Brooklyn dan kira-kira 11 tahun lalu sewaktu mereka menghadiri perkahwinan diraja Putera William dan Kate Middleton.

Sumber Foto : Daily Mail 

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Ini 5 Fakta Tentang Isteri Brooklyn Beckham – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.