Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza turut menyelar tindakan segelintir pihak yang memaki dan mengecam selebriti dan pempengaruh yang disenaraikan dalam kempen Blockout 2024.

Menurut penyanyi lagu Jerat Percintaan itu, kempen tersebut seharusnya dijalankan dengan cara yang profesional dan mahu menegur haruslah dengan beradab.

ARTIKEL BERKAITAN: Natasha Hudson Titip Pesanan -“Belajar Untuk Tolak, Anda Tak Layak Untuk Dilayan Seperti Orang Bodoh…”

#Blockout2024: Siti Nurhaliza Mohon Netizen Jaga Adab -“Tak Perlu Sampai Memalukan & Maki Orang”

“Tidak baguslah cara tersebut. Agama Islam ajar jika mahu mengajar atau menegur orang mestilah beradab. Kalau tidak suka diam. Boleh buat sesuatu (Blockout 2024) tetapi tidak perlu sampai memalukan dan memaki orang.

“Kita mahu buat perkara yang mempertahankan agama, jadi harus ikut cara agama kita. Seperti saya kata, tak suka boleh sekat dan diam,” katanya.

IKLAN

Ibu kepada dua cahaya mata itu bagaimanapun enggan memberi sebarang komen mengenai individu yang tersenarai menerusi gerakan Blockout 2024.

ARTIKEL BERKAITAN: “..Rafah? Who’s That?!” Netizen Kecewa Ning Baizura Tidak Cakna Isu Semasa

#Blockout2024: Siti Nurhaliza Mohon Netizen Jaga Adab -“Tak Perlu Sampai Memalukan & Maki Orang”

Selain itu, beliau juga menyambut baik kempen memboikot produk antarabangsa yang berkaitan dengan Israel kerana akan memberi ruang kepada produk tempatan berkembang.

IKLAN

“Kempen ini adalah trend dari luar negara dan telah masuk ke Malaysia. Cuma saya tidak mahu sentuh tentang artis lain sebab masing-masing mempunyai alasan dan sebab tersendiri.

“Semua orang ada pilihan masing-masing. Jika tanya saya sebagai seorang usahawan baguslah, sekurang-kurangnya produk tempatan akan mendapat sokongan secara tidak langsung boleh berkembang,” ujarnya lagi.

ARTIKEL BERKAITAN: “Masa Ini Boleh Tengok Saya Jadi Singa” -Siti Nurhaliza

#Blockout2024: Siti Nurhaliza Mohon Netizen Jaga Adab -“Tak Perlu Sampai Memalukan & Maki Orang”

IKLAN

Terkini di media sosial, warganet telah melancarkan gerakan Blockout2024 dengan memboikot selebriti Hollywood yang tidak menyokong Palestin.

Ia susulan daripada majlis Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari yang sama Palestin diserang oleh tentera Israel.

Difahamkan gerakan itu juga turut dilakukan oleh warganet di Malaysia. Ramai nama artis dan pempengaruh yang terpalit dan disenaraikan dalam #celebrityblocklist.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER: Instagram Siti Nurhaliza

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI