Sumber Foto: Tangkap Layar video yang dimuat naik oleh akaun LUMUT PERAK

 

Keadaan banjir teruk yang sedang melanda beberapa buah negeri kini telah mengundang kegusaran kepada mayarakat Malaysia. Iyalah, siapa je yang tak risau memikirkan ahli keluarga dan keadaan rumah masing-masing di kampung halaman.

Pelbagai arahan yang telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa demi memastikan penduduk di kawasan terjejas selamat dan dalam keadaan sejahtera. Namun, masih ada segelintir yang tidak mempedulikan keselamatan diri sendiri dan meneruskan kehidupan seperti tiada apa-apa yang berlaku.

Video yang dimuat naik oleh akaun Facebook LUMUT Perak semalam telah menunjukkan seorang pemandu Perodua MYVI yang tidak mempedulikan keadaan banjir yang telah menenggelamkan pekan Kota Tinggi.

Meskipun nombor kenderaan berwarna putih itu tidak dapat dikenal pasti, kami sebenarnya agak kagum dengan kebolehan model MYVI untuk meneruskan perjalanan walaupun dikelilingi air banjir yang mencecah paras lampu hadapan kenderaan.

IKLAN

Tak rosak ya kereta masing-masing!

Warganet yang menonton video tersebut nyata terhibur dengan lagak berani itu.

IKLAN

Keranji Dalam Perahu merujuk kepada model MYVI sebagai, “Raja Amfibia, tiada jalan tiada masalah Boleh berenang.”

Mohd Addin mengakui kehebatannya dan berkata, “Inilah kuasa MYVI, sentiasa menjadi raja di jalan.” Kata Shah Non, “Myvi kereta paling berjaya yang Perodua pernah hasilkan.”

IKLAN

Komen Kancha Delima pula, “Made in Malaysia, Ferrary, bumper pun tak lepas banjir ni.”

Lagak MYVI yang tidak ubah seperti kenderaan 4 x 4 ini membuatkan kami semua tertanya-tanya, apakah sebenarnya rahsia pemandu MYVI yang tidak takut langsung dibadai arus banjir.

ARTIKEL BERKAITANPenunggang Motosikal Maut Dilanggar Myvi Yang Dipandu Lawan Arus Di Jambatan Pulau Pinang – REMAJA

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI