Sudah semestinya sebagai rakyat Malaysia pasti kita tahu apa itu roti canai kan?Roti canai merupakan antara makanan yang paling popular bukan sahaja dalam kalangan kita malah pelancong asing juga.

ARTIKEL BERKAITAN : Resipi Roti Canai Sarang Burung Guna Paratha Segera, Lebih Jimat & Confirm Sedap

Penebar Roti Canai Dengan Gaji RM200,000 Dicari, Upah Tahap Profesional Ni

Mungkin korang di luar sana yang ada bakat menebar roti canai boleh mencuba peluang pekerjaan ini.

IKLAN

Tapi bukan di negara kita lah…

Dalam sebuah iklan yang dimuat naik di laman Seek.com.au, RotiBar mencari mereka yang berkelayakan untuk memenuhi setiap syarat yang ditetapkan iaitu mempunyai pengalaman menebar roti canai, mampu bekerja dalam tekanan, boleh ikut arahan dan memenuhi setiap syarat untuk bekerja di Australia.

IKLAN
Penebar Roti Canai Dengan Gaji RM200,000 Dicari, Upah Tahap Profesional Ni
Foto Via

BACA LAGI : ‘Respect’, Tular Remaja Gigih Jadi Penebar Roti Canai Terbang

Iklan ini juga tular di media sosial, rata-rata netizen terkejut dengan tawaran gaji yang tinggi, sebahagian pula membandingkan gaji penebar roti canai di dalam negara.

IKLAN
Yelah, siapa sangka gaji penebar roti canai ini setanding profesional di luar negara. Mungkin korang bercita-cita mejadi seorang doktor, jurutera mahupun selebriti tu boleh tambah lagi satu kot, jadi penebar roti canai….hehe
Usaha tangga kejayaan kan, apa-apa kerjaya pun kalau kite buat bersungguh-sungguh pasti berjaya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber :  Seek.com.au