Home Gaya Hidup “AirAsia Sudah Membuat Bayaran Balik Kepada Hampir Semua Pelanggan Terjejas,” – Tony...

“AirAsia Sudah Membuat Bayaran Balik Kepada Hampir Semua Pelanggan Terjejas,” – Tony Fernandes Beri Penjelasan

Semua syarikat penerbangan di bawah AirAsia Aviation Group Limited (AAAGL) yang merupakan cabang penerbangan Capital A, hari ini menegaskan komitmen mereka untuk menyelesaikan semua permintaan bayaran balik akibat pandemik secepat mungkin.

Menurut siaran yang diberikan kepada media, syarikat penerbangan di bawah AAAGL telah menyelesaikan hampir 99% pertanyaan tetamu berkenaan bayaran balik dan akan berusaha untuk menyelesaikan baki 0.8% lagi dalam masa terdekat.

Selain itu, syarikat penerbangan jarak sederhana dan jarak jauh AirAsia X (AAX) dan Thai AirAsia X (TAAX) juga mempunyai rancangan yang kukuh untuk membuat bayaran balik kepada semua tetamu yang terkesan sejak dua tahun lalu berikutan Covid-19, dalam beberapa bulan akan datang.

“AirAsia Sudah Membuat Bayaran Balik Kepada Hampir Semua Pelanggan Terjejas,” – Tony Fernandes Beri Penjelasan

Pada masa yang sama, kumpulan syarikat penerbangan itu akan terus komited untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang terbaik melalui pelaksanaan pelbagai inovasi baharu serta teknologi digital terkemuka dalam industri yang akan meningkatkan tahap kepuasan pelanggan dalam masa terdekat.

IKLAN

“AirAsia telah membuat bayaran balik kepada hampir semua pelanggan yang terjejas. AirAsia telah menjadikan perjalanan udara mampu milik untuk semua dan majoriti daripada tetamu kami telah bersetuju untuk menerima bayaran balik menerusi akaun kredit dan kami amat berterima kasih kepada mereka.

“Kini, sekatan perjalanan telah mula dilonggarkan secara berperingkat di beberapa pasaran utama kami dan kami melihat ramai tetamu kami telah memanfaatkan akaun kredit mereka untuk kembali terbang bersama kami,” ucap Pegawai Eksekutif Kumpulan Capital A, Tan Sri Tony Fernandes “

BACA JUGA: Kapten Buka Restoran, Upah Pramugara & Pramugari Yang kehilangan Kerja Sebagai Staf

IKLAN

“AirAsia Sudah Membuat Bayaran Balik Kepada Hampir Semua Pelanggan Terjejas,” – Tony Fernandes Beri Penjelasan

Beliau juga berkata bahawa ramai yang masih keliru antara syarikat penerbangan di bawah AirAsia Aviation Group dan syarikat penerbangan jarak sederhana dan jauh AAX dan TAAX yang merupakan entiti berasingan.

Ujarnya, “AAX berdepan dengan situasi yang lebih sukar berikutan penutupan sempadan antarabangsa, menyebabkan mereka tidak dapat beroperasi sepenuhnya serta terpaksa bergantung dengan aliran tunai yang terhad sepanjang tempoh itu. Walau bagaimanapun, kini mereka telah kembali beroperasi dan telah mula membuat bayaran balik kepada para tetamu yang terkesan menerusi baucar perjalanan bersamaan nilai tempahan yang dibuat.

IKLAN

“Sebuah lagi syarikat penerbangan jarak sederhana dan jauh kami iaitu TAAX juga turut terkesan oleh pandemik ini dan mereka sedang bekerja keras untuk menyelesaikan semua hutang yang tertunggak kepada para tetamu melalui bayaran balik dan pemberian kredit.”

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.