Ada sesuatu mengenai vibe yang diberikan oleh pelakon cantik, Nur Fazura semalam di karpet merah Anugerah Bintang Popular-BH 31 (ABP31).

 

Sebelum ini, sememangnya kemunculan bae kepada Fattah Amin ini menjadi perhatian dek kerana stail Fazura yang cantik walaupun minimalis. Gayanya sedap je untuk mata akak-akak memandang dan pada masa yang sama, mengujakan peminat fesyen tanah air.

Semalam, Fazura sekali lagi memilih persalinan Rizman Ruzaini dalam busana kuning meringue ringkas pada bahagian hadapan namun mempunyai twist ala origami di bahagian belakang.

 

 

Berdasarkan komen fans di laman Instagram-nya, memang ramai yang ingin mencuba gaya tersebut.

IKLAN

“OMG Faz, I dah dapat idea untuk baju kahwin I!”

Tetapi, tak semua di kalangan kita yang mampu untuk memiliki dres seperti itu. Don’t worry girls! Korang masih boleh cuba untuk meniru gaya solekan dan dandanan rambut Fazura.

 

Instagram

 

Kombinasi duo jurumekap Japhet (KF) Bong dan jurudandan CKay Liow sekali lagi mencipta magis, sama seperti semasa majlis resepsi Fazura dan Fattah dulu.

IKLAN

KF menggunakan pembayang mata dari Chanel, pemerah pipi (blusher) dari NARS, aksesori bulu mata #bornlikethislash dari Shindesu, eyeliner dari Shiseido dan gincu dari Urban Decay.

 

Instagram
Urban Decay Vice Lipstick – Vanished
Chanel Le Blanc Collection 2018

 

Bagi dandanan rambut pula, CKay tetap menggunakan produk dari Shwarzkopf Pro seperti yang biasa digunakannya. Sebelum ini untuk resepsi perkahwinan Fazura dan Fattah pun, CKay menggunakan koleksi produk Osis dari jenama yang sama untuk membentuk rambut fazura.

BACA : 3 Rahsia Solekan ‘Less Is More’ Fazura Untuk Resepsi

IKLAN

 

Instagram

 

Kami juga merasakan potongan rambut Fazura yang lebih pendek daripada sebelum ini membuatkannya kelihatan lebih fresh, muda dan sofistikated. Jadi bagi yang dah bosan dengan look yang sama je, try cutting your hair shorter okay.

 

 

Apapun, tahniah kepada Fazura atas kemenangan semalam dalam kategori Pelakon TV Wanita Popular dan Pasangan Serasi Drama. Lots of Love!