Foto: CNBC

Sudah tidak dapat dinafikan lagi, aplikasi TikTok kini menjadi pilihan utama pengguna lebih-lebih lagi bagi golongan muda untuk melakukan carian di media sosial.

Ramai yang menggunakan TikTok untuk mencari lokasi atau restoran menarik untuk dikunjungi, malah gosip-gosip terkini juga lebih cepat tersebar menerusi laman TikTok betul tak?

BACA: 10 Selebriti Korea Yang Paling Ramai Pengikut Di Aplikasi TikTok

Walaupun sudah menjadi antara platform media sosial popular dunia, TikTok tetap meneruskan usaha untuk meningkatkan jumlah pengikut mereka, malah TikTok turut memberi ganjaran kepada pengguna sedia ada yang berjaya menjemput kenalan mereka untuk mendaftar menggunakan akaun TikTok.

TikTok Beri Ganjaran, Tarik Pengguna Baharu Korang Bakal Terima RM55

IKLAN

TikTok menawarkan sekitar RM55 ke RM65 untuk menjemput rakan baharu menyertai platform itu. Wah, berbaloi kan?

Untuk menebus ganjaran tersebut, individu yang dijemput itu perlulah meluangkan masa sekitar 30 minit setiap hari selama 10 hari. Dengan cara ini juga dapat menaikkan lagi engagement platform media sosial itu, sekali gus turut memberi ganjaran kepada pengguna yang berjaya menarik lebih ramai orang untuk menyertai TikTok.

IKLAN

Jika dahulu TikTok dianggap sebagai platform untuk ‘berjoget’, kini tidak lagi kerana pelbagai info menarik dan ilmu pengetahuan turut disebarkan menerusi laman media sosial itu.

TikTok Beri Ganjaran, Tarik Pengguna Baharu Korang Bakal Terima RM55
Foto: Solen Feyissa

Sebelum ini, TikTok secara rasmi telah memperkenalkan ciri baharu TikTok Shop di Malaysia yang membolehkan proses jual-beli terus dilakukan pada platform tersebut tanpa perlu meninggalkannya. TikTok kini sudah menjadi aplikasi ‘Shopertainment’, dimana pengguna boleh mengikuti kandungan dan membeli-belah terus di platform berkenaan.

IKLAN

BACA: TikTok Secara Rasmi Perkenalkan TikTok Shop Di Pasaran Malaysia

Sumber: (1)

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI