Ada ke orang yang sanggup lakukan countdown sebelum malam Sunway Lagoon Nights of Fright pada setiap tahun, termasuklah kami di REMAJA!

 

Nights of Fright 7 (NOF7) akan bermula dari 4 Oktober hingga 2 November 2019, pada setiap hari Jumaat hingga Ahad dari jam 7.30 malam – 11.30 malam.

Pada tahun ini, terdapat 8 Rumah Hantu, 2 Zon Seram, 11 Permainan Thrill Rides dan 4 persembahan pentas serta teater berhantu bakal disajikan kepada korang.

Lebih menarik, setiap rumah hantu mempunyai konsep dan kisah seramnya sendiri yang boleh buatkan korang tak boleh tidur malam. Berikut adalah antara rumah-rumah hantu yang membuatkan kami excited!

Scarytales Theatre: BOMOH

Jangan biarkan mata atau telinga korang dirasuk dengan nyanyian ‘syaitan’. Rumah hantu BOMOH akan buatkan bulu roma meremang dari belakang…

Duduk diam dan jangan pandai-pandai nak larikan diri sebelum filem berakhir atau korang akan dihantui kemarahan BOMOH!

 

The Plague

Korang mungkin percaya pada doktor tapi bukan pada Doktor Plague. Watak-watak aneh mirip burung berparuh berada di pinggiran desa untuk menghantui orang kampung.

 

Blood Shed

Diilhamkan dari filem Saw, BLOOD.SHED membawa korang memasuki bangsal yang telah lama ditinggalkan di mana ramai dipercayi pernah ditangkap, diseksa, dan dibiarkan mati. Err…

IKLAN

 

Tiket Untuk Dimenangi Ke Nights of Fright 7, Dah Sedia Nak Menjerit?

 

Hotel dEVILle

Melangkah ke dalam hotel yang sudah lama ditinggalkan pasti menakutkan. Di sini korang akan rasai pengalaman di dalam bilik-bilik hotel dan beberapa ‘tetamu’ sendang menantikan kunjungan korang.

 

House of Voodoo

Marie Laveau menempatkan kumpulan ahli sihir yang sedang menanti roh dan jiwa manusia. Cuba bayangkan apa yang korang akan temui di dalam rumah hantu ini, kena lari daripada dimakan ke?

 

Tiket Untuk Dimenangi Ke Nights of Fright 7, Dah Sedia Nak Menjerit?

IKLAN

 

Okay okay – tak naklah spoiler banyak, nanti tak thrill dah.

Apa yang boleh kami katakan adalah Sunway Lagoon Nights of Fright 7 ini akan buatkan korang nak datang semula pada bulan Oktober dan November ini. Sekali round tak puas.

Tiket bermula pada harga RM79 seorang atau korang boleh memilih pakej kombo pada harga RM158 seorang (pas ekspres + bloodbag atau devil’s horn).

Pembelian tiket boleh dibuat menerusi pautan ini – Night Of Fright 7.

...tetapi kami juga mempunyai 20 pasang tiket untuk korang menangi!

Tiket Untuk Dimenangi Ke Nights of Fright 7, Dah Sedia Nak Menjerit?

IKLAN

 

KUIZ SUNWAY LAGOON NIGHTS OF FRIGHT 7

Jawab seperti dibawah :

Pemenang akan diumumkan pada 21 Oktober ini!

REMAJA x Sunway Lagoon Night of Fright 7
Tiket Untuk Dimenangi Ke Nights of Fright 7, Dah Sedia Nak Menjerit?

 

(Butiran diri hanyalah untuk simpanan Majalah Remaja. Ia TIDAK AKAN digunakan untuk tujuan lain atau diserahkan kepada pihak asing.)

Jumpa di sana…tapi tak tahulah kalau korang boleh balik dengan selamat!

*

[EDITED : PERUBAHAN TARIKH OLEH SUNWAY LAGOON]

View this post on Instagram

Thick eerie mist surrounds, a loud cackling laughter is heard, and horrifying creatures start emerging from a distance……… 🤡👺☠ But alas, as much as the haze adds to the thrill and suspense, we simply cannot risk the health of our beloved visitors during the upcoming Nights of Fright 7. As such, the Nights of Fright 7 on 27th, 28th & 29th Sept will be postponed. 😧 If you have purchased tickets, do not panic! We have rescheduling options below: 1. For tickets purchased online – You will be receiving an email with date rescheduling options 2. For over-the-counter purchase (or if you did not receive our email – for online purchase) – Do proceed to our ticketing counter (from 23 Sep 2019 onwards) to get your new tickets or drop us an email at ask_lagoon@sunway.com.my If you need more assistance, reach out to us at 03-5639 0000. #MalaysiaFestivalofFear #FestivalofFear #Halloween #HalloweenEvent #HauntedHouse #NightsofFright7 #SLNOF7 #SunwayLagoonMY

A post shared by Sunway Lagoon Malaysia (@sunwaylagoonmalaysia) on

*

Hey Girls, We’re Back

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI