Bukan hanya peminat DJ muzik EDM dan produser berbakat, Avicii terkejut dengan berita pemergiannya lewat hari semalam, malah selebriti Hollywood yang juga merupakan rakan rapatnya turut merasai pemergian tersebut.

Selebriti Hollywood Terkejut & Bersedih Dengan Pemergian Avicii Pada Usia 28 Tahun

Menurut wakil publisitinya, Avicii ataupun nama sebenarnya Tim Bergling menghembuskan nafas terakhir di Oman pada usia 28 tahun.

Ahli keluarga dan rakan rapatnya yang sedang berkabung dalam kesedihan mengharapkan ruang bagi mereka mententeramkan diri. Buat masa ini, masih tiada kenyataan rasmi akan punca sebenarnya kematian Avicii.

IKLAN

Sementara itu, rakan muzik terdekatnya termasuklah Zedd, Calvin Harris dan Shawn Mendes meluahkan kesedihan mereka melalui Twitter.

IKLAN

IKLAN

Selebriti Hollywood Terkejut & Bersedih Dengan Pemergian Avicii Pada Usia 28 Tahun

Sebelum ini, Avicii pernah mengumumkan ingin ‘bersara’ daripada siri tour konsertnya atas faktor kesihatan.

Katanya, “Saya tahu yang saya berpeluang untuk membuat persembahan jelajah muzik ke seluruh dunia, namun saya hanya mempunyai masa yang sedikit untuk menikmati kehidupan saya sebagai orang biasa, iaitu di luar jiwa saya sebagai artis.”

Penulis turut mengakui terkejut dengan berita pemergian tersebut disebabkan bakat yang ada pada produser muzik muda itu amat dikagumi oleh peminat muzik seluruh dunia.p

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI