Gwyneth Paltrow dilaporkan telah memenangi kes mahkamahnya berhubung perlanggaran ski tahun 2016 di pusat peranginan ski Utah selepas juri memutuskan Khamis lalu bahawa bintang filem itu tidak bersalah atas kemalangan itu.

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Chewing Gum’ Yang Diludah Iron Man, Robert Downey Jr. Dijual RM243,243 Di eBay 

6 Tahun Naik Turun Mahkamah, Gwyneth Paltrow Menang Kes Saman Kemalangan Ski Dan Dianugerahkan 1USD

Gwyneth Paltrow dan peguamnya Steve Owens tersenyum selepas keputusan dalam perbicaraan tuntutannya dibaca.

Selain itu, juri turut menolak aduan Terry Sanderson, seorang pesara optometris yang menyaman pelakon terkenal itu atas kecederaan yang dialaminya apabila kedua-duanya terbabas semasa ski di trak pemula.

IKLAN

Juri memihak kepada Paltrow selepas lapan hari kes berjalan di bilik mahkamah yang disiarkan secara langsung bagi tontonan awam.

6 Tahun Naik Turun Mahkamah, Gwyneth Paltrow Menang Kes Saman Kemalangan Ski Dan Dianugerahkan 1USDSesi mahkamah itu bersiaran secara langsung selama lapan hari.

“Saya merasakan bahawa dakwaan dari Sanderson akan menjejaskan integriti saya,” kata pelakon filem Iron Man itu dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh wakilnya. Dia juga berterima kasih kepada hakim dan juri atas usaha mereka.

IKLAN
6 Tahun Naik Turun Mahkamah, Gwyneth Paltrow Menang Kes Saman Kemalangan Ski Dan Dianugerahkan 1USD
Gwyneth Paltrow terkenal dengan watak Pepper Potts yang merupakan isteri kepada karakter Iron Man.

Peguamnya, Steve Owens, menambah dalam satu kenyataan yang dibacanya di luar mahkamah bahawa “Gwyneth merupakan seorang yang percaya akan konsep ‘berani kerana benar’ dan situasi ini membuktikan bahawa dia seorang yang akan menegakkan keadilan dan kejujuran.”

BACA LAGI: Mata Sukar Nak Lelap? Cuba Tips Ini Untuk Tidur Yang Lena

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: NPR, The Sun, Forbes

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI