Liku-liku perjalanan seorang anak seni bernama Qasrina Karim tidaklah pernah dihambat dengan dugaan keterlaluan jika ingin dibandingkan dengan rakan-rakan selebriti sebayanya.

Pada usia 26 tahun, Qasrina pada mulanya mengorak langkah selaku seorang model hijabi. Sepanjang enam tahun berkecimpung dalam bidang peragaan, halaman demi halaman majalah dihiasi dengan wajah Qasrina sebagai seorang ‘upcoming’ model. Pada ketika awal pembabitannya, si cantik manis ini masih bergelar seorang mahasiswi dan menjadi bidang ini sebagai pekerjaan sampingan sahaja.

“Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023
Pelakon dan model, Qasrina Karim.

Tahun demi tahun, keyakinan Qasrina beraksi di hadapan kamera mula diintai oleh beberapa jenama fesyen tempatan besar dan dari situlah, Qasrina disunting sebagai wajah utama jenama pakaian Muslimah, Alhumaira sehingga ke hari ini.

ARTIKEL BERKAITAN: “Dia Manis & Punctual..” Qasrina Karim Tetap Jadi Duta Pilihan Tudung Alhumaira Masuk Tahun Ke-6 – REMAJA

Selang beberapa hari setelah Qasrina kembali di acara pelancaran koleksi hijab Alhumaira ‘Sally & Remy’ bersempena perayaan Aidilfitri 2023, REMAJA kembali menemui Qasrina di acara berlainan pula yang menamakan Qasrina sebagai wajah kempen Astro Ramadan Raya 2023 di samping Hero Remaja 2020, Nadhir Nasar.

“Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023

Katanya, tempoh enam tahun lepas telah perlahan-lahan membuka ruang dan peluang buatnya untuk mengembangkan potensi sebagai personaliti awam. Namun, tahun 2023 diakuinya sebagai tahun pertama di mana dia mula menyaksikan satu-persatu pintu rezeki berpihak kepadanya sebagai seorang pelakon.

IKLAN

“Alhamdulillah, Qas sudah berada dalam industri ini termasuklah industri modelling memasuki enam tahun. Tapi tahun ini, Qas dapat lihat rezeki itu lebih banyak masuk. Dari segi lakonan dan modelling pun masih ada lagi.

“Jadi bagi saya, ini semua Alhamdulillah rezeki dan nampaklah.. rasalah (perubahan pada tahun ini). Amat bersyukur,” ulasnya.

“Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023

REMAJA turut berkesempatan untuk menanyakan pandangan Qasrina mengenai perbandingan di antaranya dengan rakan pelakon gandingan dalam drama Imam Instant Ustazah Scammer, Mira Filzah.

Tidak mudah melatah, Qasrina meletakkan soal perbandingan tersebut pada tangan penonton sendiri. Baginya, tetap wujud perbezaan di antara keperibadian dan pakej yang dipertaruhkan sebagai seorang pelakon berbanding Mira.

IKLAN

“Benda ni, dah lama pun saya dengar. Agak gementar juga bila hendak masuk set penggambaran drama dengan Mira, takut-takut dia rasa awkward (kerana mereka sering disamakan).

“Tapi beliau chill sahaja. It is okay, Qas memang dah dapat komen sebegini dari dulu lagi ketika mula bertapak. Iyalah, rupa itu ada (persamaan). Cara percakapan mungkin. Tetapi ini adalah diri saya, this is who I am. Qas pun look up to Mira, she is such a nice, nice person,” tambahnya.

“Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023

Untuk mengetahui lebih lanjut apa yang REMAJA bualkan dengan Qasrina Karim, klik link di bawah:

IKLAN
@remaja.my

♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

@remaja.my Ini pandangan pelakon baharu #ImamInstantUstazScammer Qasrina Karim tentang gandingannya, #MiraFilzah 🌠🦋 #majalahremaja #remaja #remajanews #qasrinakarim #dramamelayu #dramamalaysia #trending #viral #fyp ♬ Aesthetic – Gaspar

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI