Bakal menjadi Ratu Norway kedua selepas Ratu Margaret yang menjadi pemerintah wanita pertama dari 1387 sehingga 1412. Si cantik manis Puteri Ingrid Alexandra merupakan anak pertama Putera Mahkota Haakon dan Puteri Mahkota Mette-Marit.

ARTIKEL BERKAITAN : Sentuhan Magis Bernard Chandran Jadi Pilihan Puteri Diraja Brunei

Sambut Kelahiran Ke-18, Kenali Pewaris Takhta Norway Yang Cantik : Puteri Ingrid Alexandra

Baru menyambut hari kelahirannya yang ke-18 tahun pada 21 Januari yang lepas, ia juga merupakan tahun bermakna bagi rakyat di Norway kerana puteri mereka telah dewasa secara rasmi.

Ramai di antara kita apabila bercakap tentang kehidupan di dalam istana, mesti teruja lagi-lagi bila membayangkan betapa kayanya kerabat dan keluarga diraja selaian kecantikan yang dimiliki si tuan puteri.

IKLAN

Menariknya pada hari lahir Puteri Norway ini, ada beberapa keping gambar baharu Ingrid yang berlegar di media sosial. Ada yang menunjukkan dia memakai dress hitam anggun, dan yang lain mengenakan suit menyerlahkan lagi penampilan yang sofistikated dan profesional.

 

IKLAN

Tidak keterlaluan dan sesuai dengan usiannya, Puteri Ingrid dilihat hanya bertata rias serba ringkas dengan solekan warna tanah sesuai dengan rambut coklat gelapnya dan aksesori anting-anting.

Ingrid mendapat pelajaran bersama abang tirinya di sebuah sekolah rendah tempatan di Oslo, dengan ibu bapanya berharap dia akan menjalani kehidupan biasa. Ketika berusia 15 tahun, dia telah memberi Duchess of Cambridge lawatan ke taman arca yang dinamakan sempena namanya pada 2018.

Sambut Kelahiran Ke-18, Kenali Pewaris Takhta Norway Yang Cantik : Puteri Ingrid Alexandra
Foto Via newmyroyals
Sambut Kelahiran Ke-18, Kenali Pewaris Takhta Norway Yang Cantik : Puteri Ingrid Alexandra
Foto Via newmyroyals

Dia terkenal sebagai seorang peluncur, pernah memenangi pingat emas dalam kejohanan kebangsaan pada 2020 serta pemain kickboxer dan pemain ski.

IKLAN

Puteri Ingrid dilahirkan pada 21 Januari 2004 di Oslo, Norway. Dia kini menjadi pewaris takhta kedua selepas bapanya, mendahului adik lelakinya, Putera Sverre Magnus selepas penggubalan undang-undang pewarisan pada 1990.

Fuh, memang pakej lengkap Ingrid ni, cantik, kaya, bijak dan aktif bersukan.

BACA LAGI : Puteri Aiko Sambut Ulang Tahun Ke-20 Tanpa Tiara Baru, Fakta Puteri Tunggal Maharaja Jepun

+++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.