Sesi uji bakat pencarian Hero Remaja 2021 peringkat akhir diteruskan lagi pada hari kedua, dan kali ini antara peserta yang hadir terdiri daripada pelakon drama bersiri Angkara Cinta. Sahim Wafiy memegang watak Inspektor Faizul yang merupakan kawan karib kepada Luqman dan Haqeem lakonan Hun Haqeem dan juga Meerqeen.

Sebelum ini, Sahim pernah menyertai uji bakat Hero Remaja 2020 namun nasib tidak menyebelahinya kerana gagal terpilih sebagai finalis top 12. Kekalahan itu tidak mematahkan semangatnya, dia terus berusaha untuk menghadiri sesi casting untuk siri drama televisyen.

Pelakon Angkara Cinta, Sahim Wafiy Sertai Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

“Tahun lalu saya telah menyertai uji bakat Hero Remaja tetapi tidak ada rezeki untuk dipilih sebagai salah seorang finalis. Saya tidak berputus asa dan terus menghadiri sesi uji bakat bagi meneruskan minat dalam bidang lakonan. Tak sangka pula, saya mendapat peluang untuk membintangi drama Angkara Cinta, dan daripada siri itu juga, saya dapat menimba pengalaman dan pembelajaran daripada pelakon-pelakon hebat seperti Nina Juren, Hun Haqeem dan ramai lagi,”

IKLAN

“Saya tidak mahu berhenti setakat ini sahaja dan ingin meneruskan lagi perjalanan dalam bidang seni serta menjadikan Hero Remaja sebagai salah satu platform untuk membuatkan orang-orang di sekeliling bangga dengan pencapaian saya,” jawab Sahim.

Selepas muncul dalam drama bersiri tersebut, Sahim mengakui bahawa dirinya kini semakin dikenali dan dia tidak menyangka mendapat penerimaan yang baik daripada penonton.

IKLAN

Pelakon Angkara Cinta, Sahim Wafiy Sertai Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

IKLAN

Seriously, saya tak pernah sangka akan mempunyai peminat dan saya sangat-sangat berterima kasih kepada semua penyokong yang telah menyokong kerjaya saya. Saya juga menghargai setiap daripada sokongan mereka semua,”

“Jika terpilih sebagai finalis Hero Remaja 2021, saya berjanji akan melakukan yang terbaik. Namun, sekiranya tidak berjaya, saya tetap akan terus berusaha untuk mencapai impian menjadi anak seni yang berjaya,” tambahnya lagi.

Pelakon Angkara Cinta, Sahim Wafiy Sertai Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI