Warga Shah Alam pastinya sudah mengetahui misteri di sebalik Banglo Seksyen 12. Kalau anda search mengenai banglo ini, pelbagai versi cerita yang akan anda ketahui mengenainya. Ramai kumpulan paranormal yang datang untuk merungkai misteri ini namun pelbagai kejadian yang mereka hadapi dan misteri tetap misteri.

Terbaharu Filem berjudul “Banglo Seksyen 12” itu diinspirasikan dari novel nukilan Hasrudi Jawawi yang sama judulnya dan diterbitkan di bawah syarikat produksi Intan iaitu Prisma Pictures Sdn Bhd.

Menariknya “Banglo Seksyen 12” turut menampilkan Hero Remaja 2020 iaitu pelakon berbakat Aniq Suhair dan Hariz Hamdan.

Pengalaman berlakon dalam filem seram?

IKLAN

Menurut Aniq yang memegang watak sebagai Amir, berlakon dalam filem seram sangat luar biasa sebab ini merupakan pertama kali beliau berlakon dalam filem dan sangat berbeza dari pengalaman berlakon drama.

Hariz pula memegang watak sebagai Fadzli dan menyatakan walaupun diadaptasi daripada cerita novel, filem banglo seksyen 12 ini tidaklah 100% serupa, banyak scene yang dicipta bagi menjadikan filem ini lebih menarik dan berbaloi ditonton.

Aniq dan Hariz juga memberitahu berkerjasama dengan pelakon, pengarah dan penerbit Intan Ladyana sangat seronok kerana beliau sangat profesional dan juga baik. Dia juga banyak mengajar dan memberi tip untuk menjadi pelakon yang baik.

IKLAN

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎬 (@intanladyana)

Untuk pengetahuan semua filem ini mengisahkan tentang enam orang remaja yang pergi membuat youtube paranormal aktiviti di sebuah banglo terbiar.

IKLAN

Namun, ketika pengambaran banglo seksyen 12 ini dibuat Hariz sembat bongkar pengalaman berdepan peristiwa mistik.

“Sebenarnya sebelum kami memulakan pengambaran filem ini kami ada kelas lakonan bersama Abang Zack Azhari Zain iaitu pengarah dan pensyarah perfileman yang popular.Dan selepas kelas tersebut Abang Zack ajak kami pergi recce banglo yang kiteorang nak shooting tu. Tapi masa itu tak semua pelakon terlibat, cuma yang masuk kelas lakonan je ada.”

” Mula-mula memang dah rasa seram sejuk bila tiba di banglo yang telah ditinggalkan itu dan banyak kelawar berterbangan dalam rumah banglo tersebut. Tapi tujuan kami pergi recce ialah untuk mendapatkan feel sebelum memulakan pengambaran. Jadi semua yang ada disitu mula la ambil gambar dan video banglo tersebut. Tapi bila balik dan tengok balik video dan gambar tadi ada sesuatu yang pelik. Salah seorang daripada kami berlainan dalam klip video tersebut dari segi warna baju dan juga reaksi wajah. Tapi kami tak tahu kenappa dan agak seram la pengalaman tersebut!” jelas Hariz Hamdan

Untuk video penuh jom tonton video interview dibawah :