Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 kini berakhir dengan menyaksikan Dewi Nurel diangkat sebagai juara untuk program tersebut.

Menerusi kemenangan itu, anak kelahiran dari bumi kenyalang tersebut berjaya membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM10,000 beserta sebuah trofi dan Dewi Remaja 2023.

BACA LAGI: “Sentiasa Hormati Orang Sekeliling & Rendah Diri” -Pesanan Mimi Lana Buat Finalis Hero Dewi Remaja 2023

Nurel Dinobatkan Juara Dewi Remaja 2023

Kemenangan Nurel itu juga sekali gus berjaya mengetepikan lima Dewi yang turut berentap dalam pentas akhir pada malam tadi.

IKLAN

Tracie Sinidol selaku Dewi Remaja 2022 dan Mierul Aiman selaku Hero Remaja 2021 turut hadir di pentas utama untuk memahkotakan penerus legasi kemenangan mereka.

“MasyaAllah, sejujujurnya saya tidak menyangka kerana saingan yang ada pada malam ini semuanya kuat-kuat belaka.

“Kerana semuanya ada bakat tersendiri. Jadi, saya memang tidak menjangka yang saya akan diangkat sebagai juara Dewi Remaja 2023,” katanya.

IKLAN

Nurel Dinobatkan Juara Dewi Remaja 2023

Pada malam kemuncak Hero Dewi Remaja 2023, para peserta telah dinilai secara oleh barisan juri yang cukup berpengalaman iaitu Scha Alyahya selaku juri tetap dan mentor rancangan ini bersama dua juri jemputan, Datuk Aznil Hj Nawawi dan Datuk Yusry Abdul Halim.

IKLAN

Untuk info, Pencarian Dewi Remaja yang memasuki edisi ke-13 ini telah dianjurkan oleh Nu Ideaktiv dengan kerjasama Astro sebagai penyiar rasmi.

Nurel Dinobatkan Juara Dewi Remaja 2023

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI