Bukan mudah menjadi seorang gadis remaja sebenarnya. Sebelum menapak keluar rumah sekalipun, pelbagai perkara perlu difikirkan dan dilakukan. Tambahan pula dengan cuaca panas seperti di Malaysia ini, lagilah bertambah-tambah persiapan rapi yang setiap gadis perlu ambil kira terutamanya dalam bab solekan wajah.

Girls! Pasti korang setuju jika REMAJA memilih faktor ‘solekan tahan lama’ sebagai faktor utama bagi korang memilih sesuatu jenama atau produk kosmetik. Ia haruslah mempunyai magis long-lasting, mudah diaplikasikan, ringan pada wajah malah memberi kelembapan dan berkesan dengan warna kulit gadis Asia seperti kita.

Sukar kan hendak mencari jenama yang mampu menanda kesemua itu dalam senarai checklist korang. Namun ia tidak bermakna mustahil untuk korang mencarinya.

Buktinya, jenama Rimmel London telahpun meletakkan fokus mereka bagi membantu korang mendapatkan produk solekan yang terjamin ketahanannya biarpun ketika berdiri di bawah matahari terik Malaysia *menitis peluh sis!*.

*

Bagi Rimmel, solekan asas seseorang perlulah berkesan demi memastikan langkah solekan seterusnya cantik dan kemas.

Solekan Tahan Lama Bukan Lagi Mitos! Rimmel London Berjaya Buktikannya Dengan 4 Produk Wajib Ada Ini
Rimmel Lasting Finish Fix & Go Setting Spray

Pertama sekali, sembutkan wajah polos dengan Rimmel Lasting Finish Fix & Go Setting Spray. Ya, selalunya produk ini digunakan sebagai langkah penutup setelah solekan disiapkan.

Begitupun, korang tahu tidak bahawa Rimmel Lasting Finish Fix & Go Setting Spray ini juga boleh digunakan sebagai primer yang membantu memastikan solekan mampu bertahan selama lapan jam. Malah, ia juga diformulasikan dengan ekstrak timun dan bunga chamomile yang melembutkan kulit wajah.

IKLAN

Aplikasi dua dalam satu ini memudahkan korang agar tidak perlu memiliki terlalu banyak produk dalam kompartmen ‘beauty kit’ masing-masing.

*

Langkah seterusnya tentulah foundation yang akan memberikan liputan penuh dengan kemasan semulajadi pada kulit wajah. Rimmel Lasting Finish 25HR Foundation menjanjikan apa yang tertera pada namanya iaitu solekan yang mampu bertahan sehingga 25 jam! Hendak tahu sama ada ia berkesan selama itu ataupun tidak, kenalah cuba sendiri!

Solekan Tahan Lama Bukan Lagi Mitos! Rimmel London Berjaya Buktikannya Dengan 4 Produk Wajib Ada Ini
Lasting Finish 25HR Foundation didatangkan dalam enam pilihan warna iaitu Ivory, Soft Beige, Classic Beige, Sand, True Nude & Natural Beige.

Dengan kelebihan SPF20 bagi memberi perlindungan di bawah cahaya matahari, Rimmel Lasting Finish 25HR Foundation juga mengandungi asid hyaluronik dan vitamin E agar kelembapan kulit sentiasa terjamin biarpun ditutupi foundation.

*

Bagi menyempurnakan lagi solekan dengan menutupi cela yang ada pada wajah, REMAJA menggemari The Multi-Tasker Concealer oleh Rimmel London ini.

IKLAN

Selain meratakan kulit, menutupi cela dan mencerahkan lagi lingkaran gelap di bawah mata, concealer ini juga didatangkan dengan berus aplikasi yang mempunyai permukaan besar, lembut pada kulit dan mudah digunakan.

Solekan Tahan Lama Bukan Lagi Mitos! Rimmel London Berjaya Buktikannya Dengan 4 Produk Wajib Ada Ini
The Multi-Tasker Concealer didatangkan dalam enam pilihan warna iaitu Fair, Light, Ivory, Nude, Honey & Tan.

Paling penting – seperti Lasting Finish 25HR Foundation oleh Rimmel tadi – concealer ini juga mampu bertahan untuk tempoh 24 jam serta melembapkan kulit

*

Okay girls, ini adalah produk terakhir daripada Rimmel yang menjamin solekan tahan lama dan ia juga merupakan produk terbaru keluaran Rimmel Lasting Finish Compact Foundation. Foundation jenis serbuk ini menggabungkan keseimbangan di antara tekstur yang lembut pada sentuhan tetapi masih boleh mengawal kilatan pada wajah tanpa membuatkan kulit terasa kering.

Solekan Tahan Lama Bukan Lagi Mitos! Rimmel London Berjaya Buktikannya Dengan 4 Produk Wajib Ada Ini
Lasting Finish Compat Foundation didatangkan dalam empat pilihan warna berbeza iaitu Fair Porcelain, Pearl, Sesame & Rose Ivory.

Seperti tiga lagi produk Rimmel yang diperkenalkan di atas, Rimmel Lasting Finish Compact Foundation turut menjanjikan solekan tahan lama untuk dipakai dari siang ke malam. Disertakan dengan kelebihan kandungan ‘vegan’, korang boleh mengaplikasikannya mengikut keperluan kerana sifatnya yang ‘buildable’ dengan liputan menyeluruh pada kulit wajah.

Also girls, disebabkan kandungan bahannya yang teliti ini, Rimmel Lasting Finish Compact Foundation ini juga amat bersesuaian untuk korang yang berkulit sensitif.

IKLAN

Jika korang inginkan foundation yang tidak merencatkan solekan sekiranya wajah panas dan berpeluh, Rimmel Lasting Finish Compact Foundation ini adalah pilihan yang tepat.

*

Secara keseluruhannya, koleksi Rimmel Lasting Finish ini memang bertepatan dengan keperluan kita semua yang perlu bertahan daripada terik matahari pada setiap hari. Tidak rugi untuk korang juga dapatkannya segera! It is a necessity!

Korang boleh dapatkannya secara atas talian di Shopee, Zalora, Lazada, Watsons dan Guardian.

Untuk makluman lanjut mengenai senarai produk terbaru daripada Rimmel London ini, klik di platform media sosial mereka seperti Facebook, Instagram dan TikTok.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI