Dunia fesyen hari ini dikejutkan dengan pemergian seorang ikon dalam bidang peragaan. Stella yang baru sahaja menyambut hari jadi ke-50 lima hari lalu telah diumumkan meninggal dunia oleh ahli keluarganya dan polis menyifatkan kematiannya sebagai kematian mengejut yang tiada motif buruk disebaliknya.

Dalam satu kenyataan oleh keluarganya, “Dengan sangat bersedih hati kami mengumumkan kematian Stella Tennant pada 22 Disember 2020.” Meminta khalayak rami menghormati privasi mereka, aturan untuk majlis peringatan akan diumumkan kelak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Naomi Campbell Memperingati Stella Dalam Satu Hantaran Di Instagram. 

IKLAN

Peragawati ini menjadi seorang bintang fesyen apabila gambarnya diambil untuk halaman British Vogue pada tahun 1993 ketika berusia 22 tahun. Sejak dari kemuncualnnya itu, dia bekerja dengan ramai pereka fesyen dan jenama terkenal seperti Alexander McQueen, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier dan Burberry.

IKLAN

Ibu kepada empat cahaya mat aini terkenal dek penampilan androgynous dan juga berketurunan keluarga aristocrat. Dia merupakan cucu kepada Andrew Devonshire yang mrupakan Duke of Devonshir ke-11. Sebelum menceburi dunia peragaan, di belajar di Sekolah Seni Winchester dan sempat meneruskan kerjaya dalam pembuatan patung dan arca.

IKLAN

Pada tahun 1998, dia mengumumkan untuk bersara dari dunia peragaan apabila mengandungkan anda pertama namun kemudian selepas melahirkan anaknya yang ketiga pada 2002, dia meneruskan kembali minatnya dalam kerjaya ini kerana sudah menjadi sebahagian dari dirinya.

Sumber: BBC & Vogue
Sumber Gambar Utama: Vogue & thetime.co.uk

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI