Baru saja memasuki hari ketiga selepas ketibaan para peserta dari 86 buah negara di New Orleans, Amerika Syarikat untuk pertandingan ratu cantik Miss Universe 2022, organisasi dikejutkan dengan dua kes terawal jangkitan Covid-19 melibatkan dua orang wakil.

Mereka adalah wakil Latvia, Jekaterina Aleksejeva dan wakil Curacao, Gabriela Dos Santos. Justeru, peminat tertanya-tanya jika mereka terpaksa menarik diri daripada menyertai Miss Universe edisi ke-71 ini.

Oh No! Latvia & Curacao Jadi Wakil Terawal Dijangkiti Covid-19 Di Miss Universe 2022
(Dari kiri) : Miss Curacao, Gabriela Dos Santos dan Miss Latvia, Jekaterina.

Miss Latvia yang lebih mesra dengan panggilan Kate berkongsi dia telahpun dijangkiti tidak lama selepas sambutan tahun baru 2023 dan terpaksa berdepan komplikasi kesihatan sehingga merencatkan persiapan terakhirnya.

“Buat masa ini saya masih dalam pemulihan. Namun malangnya, saya terpaksa menarik diri daripada Miss Universe tahun ini. Saya masih tidak percaya saya sedang kongsikan perkara ini.

“Keputusan ini dibuat kerana keutamaan harus diberikan kepada kesihatan saya, wakil negara lain dan ahli keluarga mereka,” ulas Kate yang juga merupakan bekas wakil Miss Grand International Latvia 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Alexeeva (@kate.xeeva)

IKLAN

Tidak lama selepas jumlah peserta berkurangan kepada 85 orang, seorang lagi peserta mengalami nasib yang sama.

Miss Curacao yang mesra dengan panggilan Gaby menerusi hantaran Instagram Story menjelaskan mengapa kelibatnya tidak dapat disaksikan di kawasan lobi sebagaimana wakil-wakil lain yang telah mendaftarkan diri.

Oh No! Latvia & Curacao Jadi Wakil Terawal Dijangkiti Covid-19 Di Miss Universe 2022

IKLAN

“Saya berada di dalam bilik hotel bersendirian kerana malangnya, saya disahkan positif Covid-19 malam tadi. Namun itu tidak akan menghalang saya. Saya akan melengkapkan kuarantin selama lima hari dan jika saya merasa lebih baik tanpa simptom, saya akan dibenarkan keluar bertanding. So it is not over yet.

“Saya juga ingin berterima kasih kepada pihak Miss Universe yang menjaga saya dengan baik. Mereka benar-benar menghantar semua jenis Vitamin C ke bilik saya. (Ketawa),” katanya.

Pelik juga kan, seorang dibenarkan bertanding selepas kuarantin dan seorang lagi menarik diri?

IKLAN

Oh No! Latvia & Curacao Jadi Wakil Terawal Dijangkiti Covid-19 Di Miss Universe 2022 Oh No! Latvia & Curacao Jadi Wakil Terawal Dijangkiti Covid-19 Di Miss Universe 2022

Adakah wakil Latvia akan menarik semula keputusan penarikan dirinya? Sama-sama kita saksikan.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI