Sumber Foto : Instagram @paweensuda

 

Jelajah ‘pre-season’ Liga Perdana Inggeris kembali menghangatkan rantau Asia Tenggara dan negara-negara lain di seluruh dunia. setelah sekian lama ia tidak dapat dilangsungkan dek pandemik COVID-19.

Dilabel sebagai ‘The Match” Bangkok Century Cup’, dua kelab popular Liga Perdana Inggeris iaitu Liverpool dan Manchester United sedang berada dalam sebuah pertarungan epik pada malam ini di Stadium Nasional Rajamangala, Bangkok Thailand.

Bukan setakat aksi bola sepak yang dinanti-nantikan rakyat Thai, perlawanan tersebut turut dimeriahkan oleh bintang K-pop dari China, Jackson Wang.

Melihat kepada betapa besarnya skala acara pada malam ini, tentunya korang boleh bayangkan perasaan sang pengacara yang bertugas. Insan itu tidak lain tidak bukan ialah wakil Miss Universe Thailand 2019, ‘Fahsai’ Paweensuda Drouin.

Miss Universe Thailand 2019 Tidak ‘Cuak’ Hos Perlawanan Liverpool – Man U
Paweensuda Drouin

ARTIKEL BERKAITAN : Paweensuda Pernah Terima ‘Golden Tiara’, Bukti Kebijaksanaan – REMAJA

IKLAN

Hujung minggu lalu, Paween ditugaskan sebagai pengacara dan jurubahasa sewaktu sidang media bersama Jackson. Jelas, jelitawan ini langsung tidak merasa kekok dengan tugasan tersebut.

Miss Universe Thailand 2019 Tidak ‘Cuak’ Hos Perlawanan Liverpool – Man U Miss Universe Thailand 2019 Tidak ‘Cuak’ Hos Perlawanan Liverpool – Man U

Bagi yang pernah mengikuti perjalanan Paween sewaktu pertandingan Miss Universe 2019, tentunya korang tahu betapa tingginya keyakinan yang dimiliki oleh Paween.

Gadis berdarah kacukan Thai-Kanada ini mempunyai skil percakapan yang menjadi ‘igauan’ peserta lain. Apa saja yang terbit dari bibirnya mudah difahami oleh orang ramai. Personalitinya pula ibarat tarikan magnet kepada mereka yang berinteraksi dengannya. Kecantikannya.. memang tidak boleh disangkal.

IKLAN

Miss Universe Thailand 2019 Tidak ‘Cuak’ Hos Perlawanan Liverpool – Man U

Tugas yang digalas oleh Paween ini secara tidak langsung membuktikan bahawa peserta pertandingan ratu cantik sememangnya mempunyai kredibiliti dan bukan sekadar wajah ‘patung mannequin’ yang mencantikkan suasana.

IKLAN

Tidak mustahil selepas ini, lebih ramai bekas ratu cantik yang akan mendapat peluang sebesar ini. Harapnya, di Malaysia juga sebegitu satu hari nanti.

BACA LAGI : Miss Universe Thailand Drama! Guru Tidak Layak Masuk, Diganti Peserta Kegemaran Ramai – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI