Siapa tak kenal dengan wander women bersuara merdu yang telah membawa standard muzik Hip Hop tempatan ke aras seterusnya. Zizi Kirana antara penyanyi rap wanita yang berjaya mengangkat muzik ini. Juga personaliti seni yang dikenali kerana suaranya yang merdu.

Mengaji Siap Dengan Tarannum, Allah! Merdu Sungguh Suara Zizi Kirana

Namun, jika sebelum ini imej bekas pelajar Akademi Fantasia musim ketujuh ini sering mendapat perhatian netizen apabila cantik dan sopan berpakaian menutup aurat daripada imej sebelumnya.

Terbaru, warganet sekali lagi terpukau dengan video yang menampilkan keindahan suara Zizi tatkala mengalunkan ayat suci Al-Quran berserta tarannum.

Mengaji Siap Dengan Tarannum, Allah! Merdu Sungguh Suara Zizi Kirana

IKLAN

Bersama bersama-sama seorang ustazah dikenali sebagai Ustazah Aisyah, video perkongsian dari laman Facebook Azdan Quranic Center tersebut telah ditonton lebih dari 17 juta viewers walaupun baru dua hari perkongsian tersebut dibuat.

Pada tahun ini juga, merupakan tahun ketiga penyanyi berasal dari Sabah ini mengenakan hijab pada bulan Ramadan. Sudah pasti penampilannya dipuji ramai kerana terlihat lebih anggun dan berseri.

IKLAN

Netizen Memuji

Selain itu, video dirinya sedang membaca al-Quran berserta tarannum telah berjaya menarik perhatian ramai. Rata-rata warganet terpukau dengan cara Zizi Kirana mengalunkan ayat al-Quran.

IKLAN

Mengaji Siap Dengan Tarannum, Allah! Merdu Sungguh Suara Zizi Kirana

Ini bukan kali pertama alunan bacaan al-Quran Zizi Kirana dipuji netizen dan terpukau keindahan suara Zizi tatkala mengalunkan ayat suci Al-Quran. Sebelum ini, penyanyi berusia 35 tahun ini pernah mengalunkan ayat suci Al-Quran bersama qariah, Farhatul Fairuzah.

Saksikan video Zizi Kirana bertarannum