Biasa kita dengar kisah orang terkaya, tapi bagaimana jika kisah haiwan peliharaan pula yang terkaya? Pasti susah nak percaya jika seekor haiwan peliharaan boleh bergelar jutawan.

ARTIKEL BERKAITAN : Kucing Putih Terkaya Didunia, Miliki Harta Bernilai RM815 Juta

Kucing Taylor Swift, Olivia Benson Dinobat Kucing Ketiga Terkaya Di Dunia
Foto Via Instagram

Dalam senarai Forbes yang dilaporkan oleh All About Cats, seekor kucing berjenis Scottish fold milik bintang pop berusia 33 tahun Taylor Swift disenaraikan sebagai haiwan peliharaan ketiga terkaya di dunia, dengan anggaran nilai bersih AS$97 juta.

Kedudukan itu sendiri adalah berdasarkan analitik Instagram, dengan membandingkan  haiwan peliharaan melalui populariti di media sosial. Bukan itu sahaja, Influence Marketing Hub juga digunakan untuk menganggarkan jumlah pendapatan Instagram setiap haiwan, serta purata bilangan likes.

Kucing Taylor Swift, Olivia Benson Dinobat Kucing Ketiga Terkaya Di Dunia

Kejayaan Di Luar Media Sosial

IKLAN

Tetapi sebenarnya, Olivia sendiri juga pernah meraih kejayaan di luar media sosial. “Olivia telah menemui kejayaan di luar bidang pengaruh Instagram,” membaca penyenaraian itu, menurut Billboard.

Kucing Taylor Swift, Olivia Benson Dinobat Kucing Ketiga Terkaya Di Dunia

Olivia kerap muncul dalam beberapa video muzik bersama Taylor, seperti “Me!” dan “Blank Space”. Olivia juga diketahui telah beraksi cemerlang dalam banyak iklan jenama besar, iaitu DirectTV, Diet Coke, AT&T, dan Ned Sneakers, Young People.

Menariknya, menurut laporan Rolling Stone, walaupun Olivia anatara kucing terkaya namun dia tidak mempunyai akaun Instagram peribadi seperti kebanyakan haiwan peliharaan lain.

IKLAN

Kucing Taylor Swift, Olivia Benson Dinobat Kucing Ketiga Terkaya Di Dunia

Ini juga bermakna Olivia telah menggantikan dua lagi kucing Taylor, Meredith Gray dan Benjamin Button. Malah, Olivia dan Meredith muncul dalam video rehat yang dimainkan semasa konsert Jelajah Dunia 1989 pada 2015 dan Benjamin mempunyai cameo dalam video muzik untuk “Me!”.

Lagipun, Meredith dan Benjamin tidak berjaya dalam ranking haiwan peliharaan terkaya All About Cats. Tapi, Olivia berjaya menewaskan haiwan peliharaan selebriti dunia.

Wah, hebatlah Olivia Benson ni. Untungnya jadi kucing kesayangan Taylor Swift kan…

IKLAN

BACA LAGI : Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York

Sumber : All About Cats

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.