Penyanyi Taylor Swift telah menerima penghormatan sebagai penerima ijazah kedoktoran kehormat dari Universiti New York (NYU) pada Rabu lalu. Penyanyi itu menerima Ijazah Kehormat Kedoktoran Seni Halus kerana merupakan pempengaruh terkenal dikalangan selebriti serta salah seorang pemuzik paling prolifik dan terkenal pada eranya.

BACA: 9 Selebriti ‘Beauty With Brain’ Hollywood, Miliki Kelayakan Akademik Tinggi

Penyanyi berusia 32 tahun itu sempat berseloroh mengatakan mengapa dia menerima penganugerahan ini kerana lagu nyanyiannya berjudul ‘22’.

Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York
Sumber: Twitter

Sebelum majlis itu bermula, “Doctor Taylor Swift” telah menjadi trending di Twitter dengan tanda pagar #22GraduatesVersion. Selebriti Hollywood ini berkata dia akan memanfaatkan gelaran doktor yang diterima ini dan tidak ketinggalan mengucapkan terima kasih kepada Universiti New York kerana sekurang-kurangnya memberikannnya penghormatan diatas kertas untuk bergelar seorang doktor.

IKLAN

BACA: Kursus Taylor Swift Kini Ditawarkan Di New York University

Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York
Sumber: Twitter

Swift turut memuat naik video di Tiktok tentang persiapan dirinya untuk acara graduasi itu dengan kapsyen “Kali pertama memakai topi dan gaun- jumpa nanti NYU”.

@taylorswift Wearing a cap and gown for the very first time – see you soon NYU 🥺🥰🗽#swifttok #classof2022 ♬ original sound – Taylor Swift

Untuk info, penganugerahan ini diberikan bukanlah kerana Swift menyambung pelajarannya di peringkat kedoktoran, tetapi NYU yang terkenal dengan pelbagai jurusan seni visual dan persembahan telah berbesar hati untuk memberikan penghormatan ini atas jasanya di dalam industri muzik.

IKLAN
Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York
Sumber: Twitter

Tahniah diucapkan sekali lagi buat Taylor Swift atas penghargaan yang telah diberikan ini.

Sumber: (1)

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=U985G7cH8a4&t=8s

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI