Tiga tahun selepas tayangan Paddington, kehadiran sekuel filem ini pasti tidak menghampakan anda kerana jalan cerita yang sarat dengan aksi lucu si beruang comel, Paddington Brown dalam menyelesaikan kes rompakan.

Kalau nak tahu filem ini mendapat rating 9/10 di Rotten Tomatoes dengan 100% Tomatometer. Perghh! Tak salah kalau kami katakan bahawa Padington 2 adalah antara filem wajib tonton untuk penutup tahun ini.

Kisah bermula apabila Paddington sedaya upaya cuba mengumpul duit untuk menghadiahkan sebuah buku istimewa tentang Kota London yang dilihatnya di sebuah kedai antik kepada Aunt Lucy yang telah bersusah payah membesarkannya. Harga yang ditawarkan sangat mahal dan kerana itu dia berusaha melakukan kerja sebagai pencuci tingkap untuk mendapatkan wang.

Namun, impian Paddington lebur bila buku tersebut telah dicuri di depan matanya dan dia berusaha mengejar perompak itu. Malangnya, dia tidak berjaya malah dituduh sebagai perompak dan dihantar ke penjara kerana gagal membuktikan kewujudan pencuri sebenar.

Bermulalah kisah duka Paddington dalam misi menjejak perompak yang telah menghancurkan impian makcik kesayangannya.

Selain watak Paddington, kami tertarik dengan lakonan Hugh Grant yang membawa watak berbeza daripada selalu. Selama ini, kita sering melihat wataknya sebagai Mat Romeo, tapi kali ini dia berjaya memegang watak jahat dengan lucu. Not bad, memang menjadi!

IKLAN

Kehadiran watak sampingan banduan dalam penjara juga berjaya memberi kesan bagi menguatkan lagi jalan cerita filem ini. Kehidupan dalam penjara yang ditonjolkan sedikit sebanyak beri kelainan dengan membawa penonton lari daripada skeptikal kesengsaraan banduan.

Pada kami, scene penjara merupakan antara babak yang berjaya mencuit hati kerana kehadiran telatah kawan-kawan Paddington yang sering menghiburkan.

IKLAN

Keluarga Brown juga dilihat antara individu yang selalu menyokong dan mempercayai Paddington kerana mereka merupakan penjaganya ketika di Kota London. Apa saja sanggup dilakukan demi mencari tahu tentang pencuri sebenar.

Aksi klimaks filem ini pula membuatkan penonton tak senang duduk kerana memikirkan adakah Paddington berjaya mendapatkan semula buku istimewa Kota London tersebut?

Rasa macam nak masuk sekali dalam movie ni pun ada sebab nak tolong si kiut miut Paddington tu.

IKLAN

Tak mahu cerita panjang-panjang lagi, apa kata anda saksikan sendiri filem Paddington 2 yang kini sudah pun ditayangkan di seluruh pawagan tanah air.

Sebab beruang ni comel sangat, kami berbesar hati nak bagi merchandise Paddington 2 (Button Batch, Sticker & Tote Bag) secara percuma untuk anda. Hanya jawab dua soalan mudah ini dan hantarkan jawapan melalui Direct Messenger (DM) di Instagram @majalahremaja .

Soalan 1

Siapakan nama makcik kesayangan Paddington?

Soalan 2

Siapakah nama keluarga yang menjadi penjaga Paddington ketika di Kota London?

Sertakan butiran berikut bersama jawapan anda nanti..

Nama penuh:
Nombor IC:
Alamat:
No. Telefon: