Organisasi Miss Universe Malaysia (MUMO) mendengar suara hati rakyat & pencinta dunia ratu cantik apabila hari ini mengumumkan syarat-syarat penyertaan baru untuk pertandingan Miss Universe Malaysia 2024.

Eleen Yong, Pengarah Nasional baru MUMO mengumumkan pemansuhan had umur maksimum dan penerimaan wanita yang berkahwin, bergelar ibu dan yang sudah bercerai ke dalam pertandingan ini.

Peraturan terdahulu mengehadkan penyertaan kepada wanita bujang yang belum berkahwin dan berusia 28 tahun ke bawah sahaja.

Dengan perubahan ini, organisasi bergarap agar pertandingan berkenaan akan berada satu langkah ke hadapan menjadi lebih inklusif kepada gadis-gadis & wanita-wanita di Malaysia.

Sewaktu ditemui pada sidang media pengenalan Eleen sebagai peneraju baru MUMO pada Khamis, beliau teruja bagi memikul tanggungjawab baharu untuk menaikkan prestij pertandingan ini ke tahap yang lebih tinggi.

IKLAN

Jika dahulu Eleen bergelar jurulatih peragaan model dan ratu cantik sahaja, kini beliau sudah bersedia untuk menggilap potensi wanita di Malaysia untuk menjadi ratu cantik yang berpakej lengkap.

Isteri, Ibu, Janda & Wanita Lebih 28 Tahun Dibenarkan Bertanding Dalam Miss Universe Malaysia 2024
Pengarah nasional terbaru organisasi Miss Universe Malaysia 2024, Eleen Yong.

“Visi kami adalah untuk memperkasakan dan meraikan wanita-wanita luar biasa di Malaysia, mempamerkan bakat, kecerdasan, dan kecantikan mereka di pentas global. Kami percaya pada kekuatan platform ini untuk mengubah kehidupan dan memberi inspirasi kepada generasi masa depan.”

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remaja, MY (@majalahremaja)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remaja, MY (@majalahremaja)

IKLAN

Pendaftaran secara dalam talian telahpun dibuka & pihak MUMO turut akan mengadakan uji bakat secara fizikal tidak lama lagi.

Sekiranya korang merupakan wanita berusia 18 tahun ke atas dengan ketinggian minimum 169cm, mempunyai daya intelek yang bagus, berkarisma dan berpersonaliti menarik, platform ini wajar dicuba sebagai pengalaman sekali seumur hidup.

Pemenang Miss Universe Malaysia 2024 akan dimahkotakan pada bulan September kelak oleh Miss Universe Malaysia 2022, Lesley Cheam.

Isteri, Ibu, Janda & Wanita Lebih 28 Tahun Dibenarkan Bertanding Dalam Miss Universe Malaysia 2024
Miss Universe Malaysia 2022, Lesley Cheam.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI