Ini Cara Betul Kalau Nak Order Kopi Macam Orang ‘Have-Have’

1641

Teringin nak minum kopi dekat tempat class sikit, tapi segan sebab tak tahu nak order yang mana satu?

Ha, mesti ada di antara kita yang pernah mengalami situasi seperti ini bila first time nak try minum kopi mahal sikit. Biasa dekat kedai mamak kita order je kopi ais satu, zasss terus sampai. Tak payah nak pening kepala pilih yang mana satu kopi paling sedap.

Tapi, kalau pergi kedai yang up sikit macam Starbucks ni, mula la garu kepala tengok menu yang ada. Nak mintak macam-macam takut salah pilih, habis berpuluh-puluh ringgit melayang macam tu je.

Jadi, untuk korang yang mungkin masih noob nak beli kopi di Starbucks tu boleh la ikut cara yang bro ni ajar di laman twitternya.

1. Kenal pasti jenis-jenis minuman

2. Pilih saiz

3. Pilihan jenis kopi

4. Tengok menu di board

5. Kenali perasa tambahan

6. Pilihan untuk tea dan chocolate

7. Bagi NAMA

Semoga perkongsian ini dapat hilangkan sikit la blur korang yang baru first time nak mencuba tu.

Selamat mengopi. Hehe!

Sumber: myjoe_

CER KOMEN SIKIT