Untitled design (66)

Ibu mana yang tidak gembira dapat mendidik anak kesayangan sehingga berjaya dan mampu meraih segulung Ijazah.

Pelakon, pelawak dan juga bekas finalis Dewi Remaja 1990, Didie Alias turut meluahkan rasa syukur dan bangga dengan kejayaan yang diraih anak perempuannya ini di laman Instagram.

Anak Gadis Berjaya Gapai Segulung Ijazah, Didie Alias Luah Rasa Syukur
Didie Alias bersama anak gadisnya..

Kejayaan anak keempatnya, Dayini Ahza mendapat Diploma Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Kolej Universiti Poly-Tech MARA Kuala Lumpur (KUPTM) dan kini menyambung pengajian dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Inggeris, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) membuatkan artis versatil, Didie Alias lebih bersemangat untuk terus bekerja.

Menerusi kapsyen di laman Instagram (IG) miliknya, Didie telah melahirkan rasa bersyukur dengan kebahagiaan yang telah diberi.

IKLAN

“Muka ibu yang sangat bahagia bila anak menghadiahkan segulung ijazah. Alhamdullillah terima kasih Allah, walaupun badan ni kadang tak mampu lagi nak mengayuh untuk mencari rezeki, kerana diorang jugalah semangat mummy tak pernah luntur mencari rezeki untuk mereka mencapai cita-cita hingga ke menara gading. Tahniah @yodaney_ mengikut jejak kakak dan abang, we are so proud of you.”

Rata-rata pengikut Didie memberikan ucapan tahniah kepada Dayini Ahza kerana berjaya mencapai cita-citanya di usia muda.

IKLAN

Selain ucapan tahniah, netizen juga memuji cara Didie membesarkan anak-anaknya serta mendoakan kebahagiaan mereka sekeluarga.

Untuk info, Didie pernah menyertai pertandingan Dewi Remaja pada tahun 1990 bersama rakan seperjuangannya iaitu Jasmin Hamid dan Datin Seri Umie Aida dan Kuza.

Anak Gadis Berjaya Gapai Segulung Ijazah, Didie Alias Luah Rasa Syukur
Didie Alias di usia muda..

IKLAN

Terdahulu, Didie pernah berkahwin dengan pelakon Ridzuan Hashim pada tahun 1992 dan bercerai pada 2002.

Perkahwinan tersebut telah dikurniakan lima cahaya mata, Nur Dhaniyah, Muhammad Daniel, Nur Dania, Nur Diyana dan Nur Dayani.

Sementara menerusi perkahwinan kedua, Didie bernikah dengan Norisham Ismail pada tahun 2009 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Muhammad Dayyan.
Dan kini Didie sudah mempunyai cucu pun. Wah nenek vogue la kak Didie ni.

Sumber : Instagram Didie Alias

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI