Penyanyi yang semakin meningkat naik dari United Kingdom (UK), Finn Askew kembali mencuri tumpuan di kalangan peminatnya di Malaysia; tetapi kali ini bukannya disebabkan oleh lagu baru.

Ia gara-gara peluang yang diberikan Finn kepada seorang pelukis digital dari Malaysia bernama Haiqal Iman untuk mencipta video lirik bagi salah sebuah lagu hitnya berjudul Roses.

Hebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK Ini

Finn Askew.

Hebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK Ini

IKLAN

Keinginan Finn untuk berkolaborasi dengan Haiqal ini timbul setelah penerimaan peminatnya dari rantau Asia Tenggara semakin meningkat pada tahun ini. Lalu dia ingin memasukkan sentuhan dari Malaysia ke dalam video lirik terbarunya.

Untuk pengetahuan, pemuda bernama Haiqal Iman ini sememangnya mempunyai minat dalam bidang grafik 3D dan produksi video. Dia menghasilkan video tersebut dengan visual ala ‘8-bit arcade’ persis visual permainan video era 90-an.

Sepanjang video Roses tersebut, beberapa elemen yang berkait rapat dengan Malaysia telah dimasukkan seperti Bunga Raya, banjaran Titiwangsa dan bangunan pencakar langit di Kuala Lumpur seperti Menara Berkembar Petronas, Menara TM, Menara Kuala Lumpur serta banyak lagi.

Hebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK IniHebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK IniHebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK IniHebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK Ini

IKLAN

Kata Haiqal, “Banyak sebenarnya yang ingin saya tampilkan tapi saya kecilkan skop kepada tiga elemen utama yang mencerminkan Malaysia iaitu mercu tanda nasional, bunga kebangsaan dan snek kegemaran Malasyia.

“Kita bertuah kerana mempunyai kepelbagaian di Malaysia dan saya harapkan agar sentuhan peribadi saya (untuk video ini) dengan elemen Malaysia berjaya menghiburkan penonton.”

Video tersebut kini telah mendapat respon positif daripada peminat Finn dari Malaysia yang mengucapkan terima kasih kerana memilih Malaysia sebagai subjek dalam videonya kali ini.

IKLAN

Hebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK IniHebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK IniHebat! Pelukis Grafik Malaysia Serlah Kreativiti Dalam Video Penyanyi UK Ini

Sebelum ini, lagu Roses nyanyian Finn Askew ini pernah tular disebabkan oleh penyanyi kumpulan NCT, Taeyong yang mempromosikannya dalam salah satu sesi ‘live’-nya.

ARTIKEL BERKAITANSiapakah FINN ASKEW, Penyanyi 19 Tahun Yang Diminati Taeyong NCT Ini? – REMAJA

Cer korang tonton video ini di bawah. Mesti rasa bangga!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI