10 Situasi Hanya Orang Pendek Je Faham, Serius Sedih!

1337

 

Bersyukur tu memanglah bersyukur..

 

..dengan kurnian Tuhan. Tapi bila korang dah terbiasa menjadi ‘yang paling pendek’ di dalam keluarga atau di kalangan kawan, mesti kadangkala korang dah lali dengan 10 situasi ini.

 

Body Issue, Remaja Oktober – Disember kini di pasaran!

 

Oktober ini, kami bawakan topik Body Issue dah seharusnya kita semua menerima fizikal badan kita seadanya – asalkan sihat, all is good!

Tapi bosan juga bila asyik jadi paling pendek ni. Dear shorties, mesti korang boleh relate punya.

01

Bila nak cari gaduh dengan kawan atau pasangan. Cuma korang tak perasan diri tu tak berapa nak tinggi..

Tetiba, rasa malu dengan diri sendiri.

 

02

IKLAN

Bila pergi konsert yang memerlukan penonton berdiri – terutamanya jika membeli tiket Rock Zone – memang best pun pandang bahu orang lain sambil telinga layan.

 

03

Bila baju abang dan kakak ditukar milik kepada adik (= korang). Untunglah kalau abang atau kakak sama spesis kerdil sehingga ke jannah. Tapi kalau korang je yang terbantut dalam keluarga tu, memang nangis lah bila dapat baju sekolah lengan panjang, kain seret jalan.

 

04

Bila pergi grocery shopping dan nak ambil Maggie perisa Singapore Pedas dekat rak atas. Terjengket dan terlompatlah korang sambil tengok kalau lane tu masih kosong atau ada orang.

 

05

Bila setiap kali nak ambil selfie dengan BFF, mereka terpaksa tunduk ke bawah. Kalau tak, korang tak masuk frame.

 

06

  

Bila tengah drive, hari terik dan driving mirror tak cover muka sepenuhnya. Reason being, korang yang terlebih – hhm – pendek..

 

07

Susah untuk orang ambil korang seriously, sebab mereka selalu menganggap korang terlebih muda untuk bercakap perkara penting. Padahal, mereka tak tahu korang bos mereka yang baru.

 

08

Bila orang lain memandu kereta korang, mereka tak akan faham mengapa driver seat terlalu ke hadapan. Apabila korang pula yang memandu, memang menyakitkan hati (dan leher) apabila tali pinggang keledar selalu bergesel dengan leher.

 

09

Bila bercuti dengan kawan lain dan korang terpaksa power walk untuk catch up dengan langkah mereka yang besar. Dah serupa atlet jalan kaki Olimpik.

 

10

Bercakap mengenai bercuti, korang pun akan hadapi masalah untuk memasukkan beg bagasi ke dalam kabin. Macam finalis Dewi Remaja 2009/2010, Izara Aishah ni.

Tapi Izara masih maintain cantik walaupun pendek kurang ketinggian okay. And so can you!