Tangkap Layar: YouTube The Late Late Show

 

Tak salah lagi, Blackpink merupakan grup perempuan paling mencetuskan fenomena di dunia pada masa ini (yes we said what we said).

 

Buktinya, kemunculan konsert ‘Blackpink Livestream Concert: The Show’ yang bakal menemui peminat di YouTube pada hari Ahad ini telah hangat diperkatakan sepanjang minggu ini. Dan semalam, mereka berkesempatan untuk mempersembahkan sedikit teaser di rancangan The Late Late Show with James Corden dengan trek dari ‘The Album’ berjudul Pretty Savage.

Selepas hanya sehari video persembahan mereka itu dimuat naik di YouTube, ia telah mencatatkan 8.9 juta tontonan dengan lebih 80,000 komen daripada Blinks di seluruh dunia.

Komen Jenny mengenai perasaan mereka kira-kira 2 hari sebelum konsert ‘The Show’, katanya, “Disebabkan ini adalah konsert virtual pertama kami, kami sedikit cemas semasa awal-awal persediaan. Namun kami gembira untuk terlibat di dalam persediaan untuk beberapa bulan yang lepas.

“Kami sebenarnya berada di venue konsert terssebut seperti yang kamu dapat lihat. Kami telah sediakan persembahan menarik, band menarik, semua yang menarik untuk tontonan semua. Kami tak sabar untuk kamu melihatnya.”

IKLAN

Jisoo juga jelas merindui peluang untuk bersama Blinks. “Saya rindukan suara jeritan mereka dan energy yang mereka berikan. Saya tak sabar menantikan hari di mana kami dapat kembali berinteraksi bersama mereka di pentas ini.”

*

Jadi bagi korang yang tak sabar menantikan tarikh 31 Januari ini untuk konsert ‘The Show’ oleh Blackpink, ini adalah 4 perkara yang harus korang ketahui.

 

01

2 Hari Sebelum Konsert Blackpink ‘The Show’, Ini 4 Perkara BLINKS Patut Tahu

IKLAN

Konsert ‘The Show’ akan ditayangkan secara live stream pada hari Ahad ini bermula jam 1 tengah hari (waktu Malaysia) dan ini merupakan kali pertama lagu-lagu dari ‘The Album’akan dinyanyikan oleh mereka secara langsung selain How You Like That dan Pretty Savage. Mereka juga dijangka menyanyikan lagu hit terdahulu yang telah ditukar tempo.

 

02

Selepas beberapa hari mempromosikan klip teaser bagi trek solo pertama Rosé yang masih belum mempunyai tajuk, ramai yang tidak sabar untuk menantikan trek itu dinyanyikan secara live di atas pentas ‘The Show’. Kalau korang masing ingat, Rosé pernah digambarkan sebagai singer-songwriter menerusi fiilem dokumentari ‘Blackpink: Light Up The Sky’ di Netflix. Adakah lagu ini ditulis olehnya sendiri?

“Untuk berpeluang menyanyikan lagu solo saya di hadapan peminat pada konsert ini adalah mengujakan. Saya tahu mereka amat menantikan momen ini, ya ini adalah sesuatu yang istimewa (untuk mereka).”

IKLAN

 

032 Hari Sebelum Konsert Blackpink ‘The Show’, Ini 4 Perkara BLINKS Patut Tahu

Jadi bagaimana untuk menonton konsert ‘The Show’ ini?

Ia akan ditayangkan di YouTube rasmi Blackpink kepada channel member saja. Korang boleh menjadi member menerusi dua jenis subscription iaitu standard dan plus. Standard dijual pada harga RM120 manakal Plus pada harga RM160.

Bayaran boleh dibuat sekali dan akses akan dibuka untuk tempoh 2 bulan selepas tarikh pembelian. Semasa memberikan komen dan secara live chat nanti, korang boleh memilih emoji mengikut bias masing-masing.

 

042 Hari Sebelum Konsert Blackpink ‘The Show’, Ini 4 Perkara BLINKS Patut Tahu

Selain dapat menonton konsert ‘The Show’, ahli juga berpeluang untuk mendapatkan content eksklusif seperti klip di sebalik tabir semasa sesi bersama band, sesi raptai, penggambaran bersama Blackpink dan sebagainya.

Ia bagaimanapun hanya dapat ditonton sehingga 17 Februari kelak. Selepas itu, sama ada keahlian korang masih ada ataupun tidak, content tersebut akan dipadam oleh YG Entertainment.