Sumber Foto: Instagram @lestykejora

 

Pada usia 22 tahun saja, tidak semua remaja yang memiliki jumlah pengikut sehingga 18.7 juta orang di Instagram. Malah, tidak semua remaja pada usia itu yang mempunyai sumber pendapatan stabil dan hidup senang.

Tetapi itulah, bukan semua remaja bernama Lesty Kejora.

#GirlPower: Kaya Menerusi Dangdut Walaupun Berhijab, Siapa Lesty Kejora?

Bagi peminat dunia muzik dangsut, mereka akan mengenali pemilik nama penuh Lesti Andrayani ini sebagai juara D’Academi musim pertama.

Pada usia 15 tahun saja, dia telah mengenepikan pesert lain untuk mencipta karier dan industri seni negara sebarang itu. Namun, bagaimana Lesty mampu kekal dalam industri ini dan mencipta kekayaaan menakjubkan?

Lesty ini ibarat Jack of All Traits. Kesemua yang dicuba olehnya pasti akan bertukar ‘emas’. Dia masih meneruskan minat dalam aliran muzik dangdut biarpun telah berhijab mulai tahun lalu.

IKLAN

Selain itu, Lesty juga semakin giat menerima tawaran sebagai pengacara televisyen menerusi rancangan keagamaan.

#GirlPower: Kaya Menerusi Dangdut Walaupun Berhijab, Siapa Lesty Kejora?

Seperti kebanyakan selebriti remaja Indonesia lain, Lesty turut tidak terkecuali daripada mempunyai saluran YouTube sendiri yang diberi nama LESTI Channel dan jumlah subscribers-nya sudahpun mencecah lebih 4.5 juta orang!

Kemunculannya dengan imej berhijab diterima baik oleh rakyat Indonesia. Pelbagai jenama produk masih memilihnya sebagai duta mereka.

IKLAN

Lesty tidak berhenti setakat di situ saja apabila dia sendiri telah menceburi bidang perniagaan menerusi bisnes kosmetik, Purnama Beauty. Dengar cerita, jenama tersebut cukup diminati dan produk seperti blusher, lip cream dan cheek cream seringga laris terjual.

 

Gelaran Teman Wanita Rizky Billar

Umum mengetahui bahawa hati Lesty Kejora kini dimiliki oleh pelakon dan bintang YouTube kacak, Rizky Billar, 26.

IKLAN

#GirlPower: Kaya Menerusi Dangdut Walaupun Berhijab, Siapa Lesty Kejora?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lestikejora (@lestykejora)

Menerusi program bual bicara ‘One Man Show’, mereka berdua telah bertemu dan kini digelar sebagai di antara pasangan kekasih muda yang paling ‘hot’ di Indonesia.

Dengar cerita, mereka juga ingin mengikut jejak langkah rakan selebriti mereka iaitu Atta Halilintar dan Aurel Hermansyah untuk bernikah, tidak lama lagi.

Kalaulah betul, tidak mustahil wedding pasangan ini akan bergelar wedding of the year.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI