Penyanyi dakwah terkenal Gus Azmi atau nama sebenarnya Muhammad Ulul Azmi Askandar al-Abshor adalah antara penyanyi muda yang semakin menempah nama di industri muzik nasyid di negara jiran kita Indonesia.

ARTIKEL BERKAITAN : Pakai Hijab Nampak Leher, Lesti Kejora Tuai Kritikan Sewaktu ‘Posing’ Dengan Kereta Mewah

Biarpun baru berumur 19, dia mampu menarik ramai anak muda untuk hadir ke majlis selawat dan acara agama.

Gara-Gara Penyanyi Islamik Tersenyum Di Majlis Selawat, Habis Peminat Wanita Histeria

Baru-baru ini, tular satu video berkaitan penyanyi remaja ini. Satu klip video tular apabila berlaku suasana riuh di sebuah majlis ilmu di negara jiran, dalam video tersebut suasana riuh terjadi apabila kelihatan seorang penyanyi islamik lelaki dikatakan sedang membaca selawat. Tapi dalam majlis ilmu, kenapa pula macam vibes konsert kpop? 

Gus Azmi, penyanyi Islamik kacak

IKLAN

Dalam satu video TikTok berdurasi 41 saat yang kini tengah tular di Twitter ini, ada seorang ‘vokalis’ dikatakan sedang membaca selawat, bagaimanapun dilihat pembaca selawat itu ada tersenyum sedikit.

Dengan sekelip mata, ramai penonton bersorak terutamanya penonton dalam kalangan wanita. Video tersebut telah meraih lebih daripada 950 jumlah retweets dalam masa 2 jam ia dimuat naik.

 

IKLAN

Akibat reaksi para penononton wanita itu, netizen meluah rasa keliru mereka tentang tujuan sebenar para wanita yang hadir pada majlis itu. Bagi netizen, reaksi itu agak keterlaluan dan tidak sopan.

Gara-Gara Penyanyi Islamik Tersenyum Di Majlis Selawat, Habis Peminat Wanita Histeria

Untuk info, nama Gus Azmi mula terkenal selepas dia menyertai kumpulan doa Syubbanul Muslimin, dan dia sebagai vokalis. Beberapa buah lagu telah berjaya dipersembahkan untuk mendapat perhatian khalayak ramai. Azmi juga pernah menjadi pelakon dalam sebuah filem pada 2019.

Gus Azmi dilahirkan pada 23 April 2004 menjadi pujaan terutama golongan remaja kerana suaranya yang merdu dan wajahnya yang kacak.

IKLAN

Apa-apa pun suara Gus Azmi memang mantap!

BACA LAGI : 4 Selebriti Indonesia Terus Bela Anjing, Tak Peduli Cercaan Warganet

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI