DIY Ais Krim Dengan Milo 3 In 1, Buat Apa Beli Kalau Boleh Buat Sendiri

281

Apa saja makanan yang boleh disediakan dengan mudah dan cepat, pasti ramai individu tak mahu melepaskan peluang untuk mencuba resipi yang sering kali dikongsi di media sosial.

Lebih-lebih lagi ais krim, makan waktu panas memang sedap. Betul tak?

Seperti yang dikongsi oleh page ABK Chocolate di laman Facebook mereka, tutorial menyediakan air krim milo instant ini telah pun mendapat lebih daripada 50 ribu perkongsian.

Hm, tengok pun dah sedap!

Apa kata korang cuba untuk buat sendiri sebab caranya memang mudah dan jimat.

Bahan-bahan:

5 paket Milo 3 in 1 = 33 gram

300 ml susu cair/susu segar

100 ml susu pekat manis

Cara membuat:

– Tuangkan milo 3 in 1 dalam bekas dan bancuhkan

– Kacau sehingga milo tersebut larut dalam air

– Paket milo 3 in 1 tadi jangan dibuang kerana bancuhan air tadi perlu diletakkan semula dalam paket tersebut

– Letakkan stick ais krim seperti dalam gambar

– Bekukan bancuhan tadi semalam dalam peti ais

– Korang boleh tambahkan hiasan dengan lelehan coklat yang dibuat sendiri

– Siap

Mudah kan? Rasanya semua bahan yang diperlukan memang dah ada di rumah. Jadi, tinggal nak cuba dan buat saja.

Apa lagi guys, jom try!

Sumber: ABK Chocolate