Tahniah Irfan Haris Othman…

Jejaka kacak berusia 21 tahun ini merupakan seorang penyanyi muda yang sudah bergiat dalam bidang seni sejak di bangku persekolahan lagi. Sudah tamat pengajian peringkat diploma di UOW Malaysia KDU University College, dia menimba ilmu dalam bidang seni hiburan selari dengan kerjayanya.

Dalam hantaran di laman Instagram serta Instastory, adik kepada Amira Othman ini berkongsi kegembiraannya kepada umum apabila dia dipilih sebagai pelajar terbaik Diploma Seni hiburan.

Dinobatkan Sebagai Pelajar Terbaik, Irfan Haris Cemerlang Dalam Pengajian Peringkat Diploma

IKLAN

“Sangat bersyukur menerima anugerah Top Student Awards dalam jurusan Entertainment Arts,” tulis penyanyi yang popular dengan lagu Pesan yang saat ini telah ditonton sebanyak 14 juta kali di saluran YouTube.

Selain itu dia turut mendedikasikan kejayaannnya dalam pelajaran ini kepada kedua orang tuanya yang tidak penat memberi sokongan. Menulis di ruangan kapsyen Instagram, dia berkata, “Your boy has officially graduated from diploma in Entertainment Arts. This one is for you mama abah.”

ARTIKEL BERKAITAN: #GirlPower: Pelajar KV Keningau Sabah Dinobatkan Juara Pertandingan Menulis Haiku Peringkat Antarabangsa

IKLAN

Sedikit info mengenai jurusan yang dipelajari oleh Irfan, Diploma Seni Hiburan UOW Malaysia KDU memastikan pelajar didedahkan kepada pelbagai peranan seperti nyanyian, tarian, lakonan dan kemahiran pengurusan untuk menjadikan mereka berbakat menyeluruh.

Program tersebut menawarkan pengalaman langsung dengan pihak profesional industri yang akan mengajar dan membimbing pelajar tentang bagaimana untuk menjenamakan dan memasarkan diri mereka supaya mereka boleh mengemudi kerjaya mereka sendiri dalam bidang yang sangat kompetitif itu.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.