“Sikit-skit Kpop, sikit-sikit K-pop. Tak bosan ke?”

Well FYI, K-pop fans masih lagi utuh menyokong idola mereka tidak kira apa jua berlaku. Satu persatu prediction yang dibuat mengatakan industri K-pop akan mula kendur telah dipatahkan sama sekali. Nope! They’re here to stay.

Untuk selama mana? Kalau diikutkan dengan skala sokongan mungkin akan bertahan dalam tempoh yang lebih panjang.

Jadi apa yang membezakan peminat K-pop dengan orang lain? Mengapa mereka dilihat terutamanya oleh ‘orang luar’ bahawa mereka terlalu obses dengan K-pop idol? Mungkin jawapan di bawah mampu memberikan jawapannya. Ini adalah perkara yang hanya boleh dilakukan oleh peminat setia K-pop!

1. Mendukung apa jua yang dilakukan oleh K-pop idol mereka

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

Tidak kiralah apa sahaja yang dilakukan K-pop idol sama ada keluar grup atau muncul dengan album solo, peminat mereka akan terus mendukung serta menyokong apa jua keputusan. Mereka berjanji menghormati pilihan dan menaruh kepercayaan kepada idol pujaan mereka. Now that’s something special.

2. Tahu bagaimana nak hiburkan hati K-pop idols

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

IKLAN

Bila idols ditertawakan atau diperkatakan kerana melakukan sesuatu, peminat mereka akan pantas siap melangkah untuk menghiburkan. Contohnya dengan memberikan komen positif di laman media sosial dan membuat hashtag yang disambut baik peminat seluruh dunia. Disebabkan itulah kita sering melihat hashtag K-pop sering trendind wroldwide!

3. Sentiasa memberikan kejutan kepada K-pop idols

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

Tidak dapat dinafikan, fanclub grup K-pop merupakan kumpulan peminat yang paling fanatik di dunia. Salah satu cara mereka untuk membuat idols mereka terharu ialah dengan melakukan kejutan sempena hari lahir. Dan hadiah mereka berikan juga unik seperti koleksi ucapan video peminat dari seluruh dunia dan menyanyikan lagu bersama-sama.

Artikel Berkaitan: Jangan Mengaku K-Fans Kalau Belum Tonton 10 Drama Korea Terbaik 2017 Ni

IKLAN

4. Menyanyi bersama sepanjang konsert

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

Ini bukanlah satu perkara yang eksklusif berlaku kepada peminat K-pop sahaja. Namun, apa yang membezakan mereka dengan orang lain ialah mereka bertindak menyanyi dalam senada dan lirik yang tertentu pada masa yang sama. Keseragaman inilah yang membuatkan mereka cukup istimewa.

5. Melakukan kerja amal di atas nama idols

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

IKLAN

Aktiviti seperti membantu anak-anak kurang bernasib baik dan dilakukan di atas nama fanclub tertentu merupakan salah satu cara mereka mengabadikan nama idols mereka secara baik. Ini secara tidak langsung memberikan imej positif kepada idols mereka sendiri.

6. Melakukan vote secara gerila

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

Terlalu banyak anugerah di dunia ini yang melibatkan undian. Para peminat K-pop biasanya akan bersatu antar satu sama lain dan memberikan vote buat idols mereka. Ia dilakukan dengan penuh sistematik bagi memastikan idols mereka menang.

7. Menghantar trak minuman kepada idols di lokasi penggambaran

Ini 7 Perkara Yang Hanya Fans K-pop Je Buat

Pada ketika idols mereka sedang melakukan penggambaran, peminat-peminat ini akan menghantar trak minuman khas buat idols dan krew. Ia merupakan sebagai sokongan mereka terhadap kerja keras idols dan krew. Ini memang orang lain tak pernah buat!

Adakah kamu mempunyai salah satu ciri-ciri di atas? Tag kawan korang yang merupakan kaki K-pop sejati!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI