Sebut saja nama Billie Eilish, apa yang korang bayangkan?

Pakaian oversized? Betul. Lagu ‘berbisik’? Betul. Rambut pelbagai warna? Betul, betul, betul!

Namun, satu perkara yang kami akan bayangkan bila bercakap mengenai Billie Eilish adalah kecantikan kulit wajahnya yang bersih, licin dan menjadi idaman ramai remaja. Di saat kebanyakan daripada kita mengalami isu kulit seperti jerawat, jeragat, kusam dan kering, Billie seakan mempunyai formula sendiri bagi mengekal keadaan kulit yang memberangsangkan.

ARTIKEL BERKAITAN : Billie Eilish Akui Penat Hidap Sindrom Tourette Sejak Kecil, Kenali Gangguan Neurologis Ini – REMAJA

Menerusi video bersama Vogue Amerika Syarikat pada minggu ini, Billie telah mendedahkan rahsia di sebalik penjagaan dirinya pada waktu malam.

Katanya, dia hanya mula mengambil berat mengenai perihal kecantikan pada usia 12 tahun. Ia setelah abangnya, Finneas menjelaskan kepentingan menjaga kulit sejak usia muda memandangkan Finneas pernah mengalami situasi kulit tidak memuaskan dahulu. Oleh itu, Finneas yang empat tahun lebih tua daripada Billie enggan adiknya juga mengalami perkara sama.

Billie Eilish Dedah Rahsia Kulit Licin, ‘Beauty Hacks’ Ini Tidak Susah Mana Pun

“Penjagaan kulit tidak ‘mempunyai’ label jantina. Rutin kecantikan pada waktu malam bukan saja ia membantu saya secara fizikal tetapi juga secara mental. Setelah tamat persembahan atau konsert; adrenalin saya masih tinggi tinggi. Lalu, rutin pada waktu malam ini membuatkan saya terasa relaks. I feel so much better when I feel good abaout my skin,” ujarnya,

Kongsi Billie lagi, dia disyorkan untuk melantik seorang facialist atau juru kecantikan terkenal Hollywood bernama Biba yang juga mengeluarkan produk-produk di bawah nama Biba de Sousa yang digemari Billie hingga ke hari ini.

IKLAN

Jom lihat langkah-langkah penjagaan kulit Billie pada waktu malam. Tidak susah mana pun.

*

Face Wipes Josie Maran Bear Naked Wipes

Billie Eilish Dedah Rahsia Kulit Licin, ‘Beauty Hacks’ Ini Tidak Susah Mana Pun

 

Pupur Muka (Mask) Biba De Sousa The Zic Mask

IKLAN

Pencuci Muka Biba De Sousa Mandelic Cleasing Gel

Toner Biba de Sousa Glycolic Lactic dengan menggunakan wipe pads yang diperbuat daripada kain baju lama.

Pelembap Muka Biba de Sousa Daily Moisturizer. Hanya dua pam sudah cukup!

Krim Muka Biba de Sousa Cream Barrier

Hydrating Toner Biba de Sousa Hydrating Toner

Billie Eilish Dedah Rahsia Kulit Licin, ‘Beauty Hacks’ Ini Tidak Susah Mana Pun
(Dari Atas Kiri) : The Zic Mask, Mandelic Cleasing Gel, Glycolic Lactic Toner, Daily Moisturizer, Cream Barrier dan Hydrating Toner. Kesemuanya daripada jenama Biba De Sousa.

*

IKLAN

Hampir kesemua produk yang digunakan Billie memang daripada jenama Biba de Sousa kan! Korang juga boleh mendapatkannya secara atas talian dan mencuba keberkesanannnya.

Dua lagi langkah akhirnya sebelum masuk tidur adalah untuk membiarkan bibirnya lembap dengan mengoles produk Aquaphor Healing Ointment sebagai lip balm.

Kemudian, Billie akan meratakan krim badan Amber Vanille Souffle daripada Laura Mercier yang membantunya untuk mendapatkan waktu tidur berkualiti di samping melembutkan kulit badan.

Billie Eilish Dedah Rahsia Kulit Licin, ‘Beauty Hacks’ Ini Tidak Susah Mana Pun
(Dari Kiri) : Aquaphor Healing Ointment dan Laura Mercier Amber Vanille Souffle.

Seperkara lagi yang dikongsikan oleh Billie, penyanyi Happier Than Ever itu juga akan mengelakkan daripada makanan dan minuman berasaskan gluten dan susu (dairy). Baginya, dua kandungan itu akan menganggu kulitnya malah alergi terhadapnya.

ARTIKEL BERKAITAN : Billie Eilish Pernah Jadi Mangsa Hubungan Toksik, Harap Peminat Tidak Jadi Sepertinya – REMAJA

BACA LAGI : Akhirnya, Konsert Billie Eilish Bakal Berlangsung Di KL 18 Ogos Ini – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.