Keberangkatan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Hajah Norashikin ke beberapa buah majlis usai selamat pulang dari Jeddah, Arab Saudi baru-baru ini telahpun menarik tumpuan apabila baginda memilih untuk mengenakan hijab.

Terdahulu, baginda dan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj telahpun menunaikan ibadah Haji pada tahun 2023 dan segala urusan di sana telahpun dipermudahkan bagi baginda berdua.

Sekembalinya ke tanah air pada 4 Julai lalu, Tengku Permaisuri Selangor telah berkenan berangkat ke beberapa majlis rasmi di sekitar negeri Selangor dengan imej berhijab. Antaranya termasuklah ke majlis perasmian ‘Program Plastic Busters Beach-River-Park Clean Up’ yang melibatkan ahli Persatuan Pandu Puteri Malaysia pada 8 Julai, minggu lepas.

“Bertambah Cantik..” Tengku Permaisuri Selangor Dipuji Dengan Imej Berhijab Usai Pulang Tunai Haji“Bertambah Cantik..” Tengku Permaisuri Selangor Dipuji Dengan Imej Berhijab Usai Pulang Tunai Haji

Terbaru semalam, baginda sekali lagi tampil cukup manis dalam persalinan baju kurung merah jambu berselendang dan kali ini juga memilih imej berhijab sempena Majlis Santapan Hi-Tea di Istana Negara.

“Bertambah Cantik..” Tengku Permaisuri Selangor Dipuji Dengan Imej Berhijab Usai Pulang Tunai Haji“Bertambah Cantik..” Tengku Permaisuri Selangor Dipuji Dengan Imej Berhijab Usai Pulang Tunai Haji

IKLAN

Baginda diiringi oleh KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah; DYMM Sultanah Terengganu Sultanah Nur Zahirah; DYMM Tunku Ampuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud; DYMM Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim; DYTM Raja Puan Muda Perlis Tuanku Dr Lailatul Shahreen Akashah Khalil dan YMM Raja Perempuan Kelantan Tengku Anis Tengku Abdul Hamid.

“Bertambah Cantik..” Tengku Permaisuri Selangor Dipuji Dengan Imej Berhijab Usai Pulang Tunai Haji

Rata-rata rakyat di media sosial pantas memuji penampilan baginda ini dengan mendoakan agar baginda terus istiqomah. Pujian turut dilayangkan oleh selebriti tempatan, Nur Fazura yang berbangga mempunyai Tengku Permaisuri Selangor yang sopan dan manis pekertinya.

“Tambah berseri Permaisuri Selangor selepas menunai ibadah haji.”

IKLAN

“MasyaAllah. Cantik dan berseri Permaisuri Selangor.”

“Insannya dah cantik. Anugerah macam ini lagilah cantik berseri.”

“Cantik, menjadi contoh buat semua.”

IKLAN

Apa pun, kita doakan yang baik-baik sahaja buat Tengku Permaisuri Selangor yang kita sayangi ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Tampil Cemerlang, Anakanda Sulung Tengku Permaisuri Selangor Tamat Pengajian Sarjana Kejuruteraan Pada Usia 22 Tahun – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.